Öne Çıkanlar Yine Halkın İçinde mıllı bırlık ve kardeslık getirildi boks restore

Bu haber kez okundu.

Şanlıurfa'da fıstık hasadı devam ediyor

Türkiye’de fıstığın anavatanı olan Şanlıurfa’da fıstık hasat devam ediyor Şanlıurfa’nın Birecik, Halfeti ve Bozova ilçelerinde, bölgenin en büyük geçim kaynağı olan fıstığın hasadı devam ediyor. Şanlıurfa fıstığının yüzde 46’sının yetiştirildiği Birecik’te fıstık bahçelerinde hummalı bir şekilde fıstık hasadı devam ediyor. Kavurucu sıcaklara rağmen fıstık hasadına devam eden tarla sahipleri, fıstığı büyük emekle hasat ediyor.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre Şanlıurfa fıstık üretiminin en çok yapıldığı ve en çok ağaç sayısının bulunduğu il olarak biliniyor.

Baklava ve kuruyemişin vazgeçilmezi fıstığın anavatanı olan Şanlıurfa’da Kırmızı altın " olarak bilinen fıstık hasat devam ediyor

Kilogramı 90-120 liradan satılan Urfa Fıstığı, bu yıl rekoltenin düşük olması fiyatlara yansıdı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49