Öne Çıkanlar urfahaber urfaahber sanlıurfa tazıye kedı

Bu haber kez okundu.

Şanlıurfa'da Buğday mesaisi başladı

Türkiye'nin önemli tarım bölgelerinden biri olan Şanlıurfa'da çiftçiler, 2023 yılında hasadı yapılacak buğday ve arpanın ekimi için hazırlıklara başladı. Çiftçiler şu sıralar hububat ekimi için tarlalarını hazırlıyor. Havaların da sıcak gitmesini fırsat bilen çiftçiler tarlarda hummalı bir çalışma yürütüyor.

Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nin önemli hububat merkezlerinden biri olan Suruç ve Harran Ovası'nda çiftçilerin buğday ekim mesaisi başladı. Kentte bazı çiftçiler son teknolojiye sahip traktörlerle topraklarını sürerken bazı çiftçiler de geleneksel yöntemlerle tarlalarında ekinlerini ekmeye başladı..

Traktörlerle topraklarını süren çiftçiler, akşam karanlık çökünceye kadar bu mesaisine devam ediyor. Mibzerlere boşaltılan gübre ve sertifikalı tohumluk buğdayı toprağın bağrına bırakan çiftçiler, tohumların su ve Mezopotamya’nın sıcak güneşi ile yeşerip olgunlaşmasını bekliyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49