Öne Çıkanlar sanlıurfa Birecikte Doktorun öldüğü kazanın görüntüleri ortaya çıktı Balıklıgölde bir gökbilim gecesi Sancaktepe -Şanlıurfaspor baskan

Bu haber kez okundu.

Orman Bölge Müdürlüğü Kendi Elektriğini Üretecek

Türkiye'nin önemli tarım merkezlerinden biri olan Şanlıurfa, yıllık 3 bin saati bulan güneşlenme süresiyle, yenilenebilir enerji alanında büyük bir potansiyeli bünyesinde barındırıyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 3 Aralık 2022'de Şanlıurfa'ya yaptığı ziyarette müjde olarak duyurduğu Yenilenebilir Enerji Endüstri Bölgesi kurulumuna ilişkin detaylar belli olmaya başladı.

Cumhurbaşkanlığı himayesinde Enerji ve Tabii Kaynaklar, Hazine ve Maliye ile Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı koordinasyonunda tarım dışı arazilere kurulacak yatırım, etaplar halinde hayata geçirilecek.

ORMAN BÖLGE MDÜRÜLÜĞÜ KENDİ ELEKTRİĞİNİ ÜRETECEK

Şanlıurfa Orman Bölge Müdürlüğü kendi bünyesinde yer alan illerde AR-GE çalışmaları başladı. Şanlıurfa Orman Bölge müdürü Mehmet Zeki Bayıcı Bölge müdürlüğüne bağlı Diyarbakır Orman İşletme ve Fidanlık şefliğinde kendi elektrik üretimini karşılayacak GES çalışmalarını ve yapımı tamamlamak üzere olan 500 m2 alana sahip Hangar çalışmalarını yerinde inceledi

BÖLGE MÜDÜR BAYICI BAĞLI İLLERDE İNCLEMELERDE BULUNDU

İlk olarak Diyarbakır Orman Fidanlık Müdürlüğünü ziyaret eden Bölge Müdürümüz Mehmet Zeki Bayıcı, fidanlıktaki üretim çalışmalarını, sera yapılan AR-GE çalışmalarını, bittiğinde Fidanlık Müdürlüğünün elektrik ihtiyacını büyük ölçüde karşılayacak olan GES çalışmalarını ve yapımı tamamlamak üzere olan 500 m2 alana sahip Hangar çalışmalarını yerinde inceledi.

Fidanlık Müdürü Metin Eratilla'dan çalışmalar ve üretim kapasitesi hakkında bilgi aldı. Ziyarette Bölge Müdürü, Makine İkmal Şube Müdürü Cemal Evrin, İzin İrtifak Şube Müdürü Mustafa Kızıloğlu eşlik etti,

Daha sonra Diyarbakır Orman İşletme Müdürü Davut Ayzit tarafından karşılanan Bölge Müdürlüğümüz heyeti, yapımı tamamlanmak üzere olan yeni hizmet binasında yürütülen çalışmaları yerinde inceledi.

Bölge Müdürü Bayıcı, yapılan güzel çalışmalardan duyduğu memnuniyeti dile getirerek emeği geçen tüm çalışanlara teşekkür etti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49