Öne Çıkanlar ümgeneral Koç Şanlıurfada Şanlıurfada Yağmur Bereketi İlçe Genelinde Yol Yapım Atağını Sürdürüyor Urfada çalıntı 170 motosiklet ele geçirildi gıda

Bu haber kez okundu.

Öğrencilere İşitme testi taraması yapılıyor

Dünyanın pek çok ülkesinde okul taramaları içerisinde,ulusal işitme tarama programları yer alıyor. Türkiye'de de işitme taraması,ilköğretimin birinci yılında, belirlenen protokoller çerçevesinde okul ortamında, tarama odiyometri cihazları kullanılarak sahada uygulanıyor.Tarama sonucunda işitme kaybı şüphesi olan çocuklar,ildeki kulak burun boğaz uzmanlarına sevk ediliyor. Program kapsamında Suruç ilçesinde okul çağı çocuklarının yüzde 61'ine ulaşıldı.Suruç ilçe Sağlık Müdürlüğü İşitme tarama görevlisi Dr.Emine BÜDÜŞ,“2015 yılı sonrasında Sağlık Bakanlığının yürütmeye başladığı Okul Çağındaki Çocuklarda İşitme Tarama Programını sürdürmekteyiz. İlgenelinde ve ilçemizde kırsal ve merkezi kesimlerde bu programa devam etmekteyiz. Toplam bugüne kadar 3641 öğrencimizden 2250 öğrencimizin taramasını gerçekleştirdik. Bu taramalarda çocuklara ilk önce işitme testi yapıyoruz. Bu işitme testinin ilkinden kalan çocuklarımızı 48 saat sonra 2 . testi yapıyoruz.Bu işitme testinden işitme şüphesi oluşan çocuklarımızı merkezlere gerekli yerlere referans noktalarına sevk etmekteyiz. Yapmış olduğumuz programın %61’ini tamamladık 60 gün içerisinde %100’e ulaşmayı hedefliyoruz.Amacımız; geleceğimiz olan çocuklarımızın, tarama testleri ile erken dönemde saptanan ve tedavi edilebilen hastalıklar konusunda erken müdahalelerinin yapılarak yaşıtları sağlıklı çocuklarla eşit koşullarda yaşamlarını sürdürebilmelerini sağlamak ve sağlıklı bir nesil oluşturabilmektir. Okul başarısında ve hayatını sürdürebilmesinin önemli olduğu işitme tarama testlerinde ailelerimizden destek olmalarını rica ediyoruz” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49