Öne Çıkanlar urfahaber buyuksehır trafık kazası 1 yaralı sanlıurfa

Bu haber kez okundu.

Nihat Çiftçi, basın ile bir araya geldi

Karaköprü’de basınla bir araya gelen Nihat Çiftçi, "benim derdim belediye başkanı olmak değil, doğduğum topraklara hizmet etmektir."

Belediye Başkan adayı Çiftçi, Yeniden Refah Parti’sinden neden aday olduğunu, yapacakları çalışmaları ve Karaköprü’deki eksikliklerle ilgili basın mensuplarının sorduğu soruları cevapladı.

Karaköprü'nün Şanlıurfa'nın en önemli ilçelerinden biri olduğunu vurgulayan Çiftçi, vatandaşlarla birlikte Karaköprü'ye hak ettiği hizmeti vereceklerini belirtti.

Eski Ak Parti Şanlıurfa Karaköprü ve Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Avukat Nihat Çiftçi, Yeniden Refah Partisi’ne katılarak Şanlıurfa Karaköprü Belediye Başkan adayı oldu. Bu kapsamda Nihat Çiftçi vakit kaybetmeden seçim startını verdi. Özel bir mekânda Şanlıurfa’da görev yapan televizyon, gazete ve dijital medya mensupları ile buluştu. Yapılan etkinliğe Yeniden Refah Partisi Şanlıurfa İl Başkanı Ahmet Yetimoğlu, Karaköprü ilçe başkanı Kasım Korkmaz parti yöneticileri ve çok sayıda gazeteci katıldı.

Ak Parti’den ayrılarak Yeniden Refah Partisi’ne katılan Nihat Çiftçi, bunun temel sebebi olarak Karaköprü ve Şanlıurfa’ya hizmet etmek olduğunu söyledi. Çiftçi bu bağlamda şunları söyledi : “Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi döneminde 13 ilçemizde hizmetlerimiz oldu, yapılan köprülü kavşaklar, açılan bulvarlar, yapılan vadiler, çocuk oyun alanları, spor tesisleri, bilim merkezleri fuar merkezleri, futbol oyun dünyası ve tenis oyun dünyası gibi birçok hizmet yaptık. Bu şehre bundan sonra da hizmetlerimizi sürdürmeye aday olduğumuzu belirtiyoruz.”

Eyyübiye ve Haliliye adayları kim olacak?

Toplantıya katılan Yeniden Refah Partisi Şanlıurfa İl Başkanı Ahmet Yetimoğlu diğer ilçe adaylarınız kim olacak sorusuna “ Şanlıurfa Büyükşehir Belediye başkanlığına Mehmet Kasım Gülpınar’ın adaylığı hem Urfa’da hem de Türkiye’de büyük ses getirdi. Aynı şekilde Nihat Çiftçi’nin Karaköprü Belediye Başkan adayı olması benzer bir yankı uyandırdı. Bu bağlamda diğer ilçelerde de yapılan başvuru ve görüşmeler çerçevesinde yürütme kurulumuz çalışmalarını yürütüyor. Kesinleşen isimler oldukça bunu kamuoyu ile paylaşacağız. Ancak mevcut adaylarımız gibi temiz ve dürüst adaylar belirleyeceğimizden kimsenin kuşkusu olmasın” diyerek yanıt verdi.

Nihat Çiftçi Kimdir?

Karaköprü Köyü'nde 1975 yılında doğdu. İlk ve ortaokulu Şanlıurfa'da, lise tahsilini Ankara Bahçelievler Deneme Lisesinde 1993 yılında tamamladı. 1993-1994 yıllarında İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi'nde üniversite eğitimine başladı. 1 yıl sonra Dicle Üniversitesi Hukuk Fakültesine geçiş yaptı. 1998 yılında Dicle Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden mezun oldu.

1998 ila 2000 yılları arasında Sosyal Sigortalar Teftiş Kurulu Başkanlığı'nda SSK Müfettişi olarak çalıştı. Daha sonra Harran Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Tarım Ekonomisi Bölümünde tezli yüksek lisans yaparak bilim uzmanlığına hak kazandı. 2004 ile 2005 yılında askerlik görevini 301. kısa dönem olarak Muğla İl Jandarma Komutanlığında yaptı. 29 Mart 2009 tarihine kadar Şanlıurfa Barosuna kayıtlı serbest avukat olarak çalışmaktaydı.

29 Mart 2009 tarihinden itibaren 6,5 yıl Karaköprü Belediye Başkanlığı görevini yürüten Çiftçi, 6 Eylül 2015 tarihinde Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Meclisi tarafından Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı seçildi ve 2019 yılına kadar bu görevi yürüttü. İyi derecede Almanca bilen Av. Nihat Çiftçi, evli üç çocuk babasıdır.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49