Naci ÇETİNDAĞ
Şanlıurfalı Kamyon şoförü Irak’ta Peşmerge tarafından IŞID üyesi olduğu iddiasıyla 5 aydır alıkonulan İsa Albakan’ın serbeste bırakıldı.
Şanlıurfa’nın Akçakale ilçesi Hacıekber Mahallesinde ikamet eden İsa Albakan’ın 5 ay önce şoför olarak çalıştığı kamyona yük yükleyerek Irak’ın Erbil kentine gittiği daha sonra Türkiye’ye dönüş yaptığı sırada ehliyet ve pasaport kontrol noktasında gözaltına alındı.
İsa Albakan'ın ailesi daha önce Ak parti il başkanlığına gelen aile oturma eylemi yaptı. Ak Parti Şanlıurfa İl Başkanlığı önüne gelen İsa Albakan’ın eşi, çocukları, annesi, babası, ağabeyi ile kız kardeşi Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Başbakan Ahmet Davutoğlu’na seslenerek “Ondan haber alamıyoruz. Bu işe el atın ve sesimizi duyun” diye tepkilerin göstermişti.
Kamyonla Erbil’e yük götürürken ruhsatın içinde üzerinde IŞİD’in kullandığı bayrak ile Hz. Muhammed’in hayatını anlatan bir kimliğin çıkması üzerine Peşmerge tarafından IŞID üyesi olduğu iddiasıyla  5 aydır tutuklu İsa Albakan Erbil'de serbest bırakıldı. Haber ailesi tarafından sevinçle karşılandı. Serbest bırakılan Albakan'a kamyonu'da teslim edildiği ve Türkiye'ye iki gün içersinde giriş yapılacağı belirtildi.