Öne Çıkanlar Birecikte Doktorun öldüğü kazanın görüntüleri ortaya çıktı baskan sanlıurfa Balıklıgölde bir gökbilim gecesi Şanlıurfada 11 bin 230 polis ve jandarma seçimde görev alacak

Bu haber kez okundu.

İş var umuduyla araçlara koşuyorlar

Haliliye ilçesinde amele pazarı olarak da bilinen Hal pazarında her gün onlarca insanın ekmek mücadelesine sahne oluyor.

ÇOĞUNLUĞU SURİYELİ GENÇLER OLUŞTURUYOR

Yıllardır süren Suriye’deki iç savaşın ardından ülkelerini terk ederek Şanlıurfa’ya sığınan Suriyeli mülteciler, evlerine ekmek götürebilmek için hayat mücadelesi veriyor. Günlük işlerde çalışmak isteyen Suriyeli işçiler sabahın erken saatlerinde Halpazarı (ŞUTİM) kaldırımda amele pazarı olarak anılan işçi durağında toplanıyor. Tamamı Suriyeli olan ve aralarında çoğunlukla gençlerin yer aldığı işçiler, düşük ücretlerle hamallık, boyacılık, sıvacılık ve çeşitli işler yapmak üzere her gün saatlerce oturarak iş bekliyor.

İŞ VAR”UMUDUYLA ARAÇLARA KOŞUYORLAR

ŞUTİM’de Sabahın erken saatlerinde kaldırımlara dizilen işçiler, yoldan geçen araçları gözleyerek; kendilerine doğru yanaşan araçlara “iş var” umuduyla koşuyor. İş alan işçiler büyük sevinç yaşarken, geride kalanlar ise kaldırımlara oturarak başka aracın yolunu gözlüyor. Pazara bir işveren geldiğinde işi alabilmek için birbiriyle yarışıyorlar.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49