Öne Çıkanlar urfa Başkan Beyazgül 250 gözaltı mehmet yılmaz calısır surıye

Bu haber kez okundu.

“İmitasyon Takılarda Yüzde 60 Oranında Artış Yaşandı”
Kentte İthalat ve ihracat piyasası nabzının attığı Kapaklı, Japon, Bağdat ve Dünya Pasajlarındaki esnaf, yaptıkları alışverişlerin dolar üzerinden olması sebebiyle yaşanılan artışın en fazla kendilerini etkilediğini belirtti.
TAKLİT ÜRÜNLERDE İKİYE KATLANDI
Özellikle kış ayında kırsal bölgelerde düğün sezonunun başlamasıyla evlenecek çiftlerin takıya ilgisi arttı. Düğün hazırlığı sürecinde altın fiyatlarını araştıran aileler, gerçeğine birebir benzeyen imitasyon takılara rağbet göstermeye başladı. Bilezik, kolye, küpe, yüzük gibi takılara ilgi duyanlar son dönemde imitasyon ürünlerin satıldığı iş yerine tercih etmeye başladı.
Çin'den ithal edilen imitasyon takıların fiyatı geçen yıla göre 2 kat yükseldi. Genellikle düğün yapacakların satın aldığı kemerin fiyatı 300 liradan, 650 liraya çıktı.
Altın fiyatlarındaki artış, Şanlıurfalı vatandaşların imitasyon takılara yönelmesine neden oldu. Kentte ve kırsal bölgelerde özellikle düğünlerde dekor amaçlı olarak tercih edilen imitasyon takılar, altın fiyatlarının yükselmesiyle dolar kurundan alanına imitasyon takıların fiyatı da ikiye katlandı
İMİTASYON TAKILARDA YÜZDE 60 ORANINDA ARTIŞ YAŞANDI
Ürünlerinin geçen yıla oranla yüzde 60 arttığını ifade eden Hasan Basri Diy, “Bunun nedeni ise günden güne artan enflasyondan kaynaklanıyor. Son zamanlarda altın piyasasında çok yükseldi. Ürünlerimiz ithal olduğundan ve dolar bazlı olduğu için ister istemez bizde fiyatlara yansıtıyoruz, altın alamayan vatandaşlarımız imitasyona yöneliyorlar, imitasyon takılarda fiyatlar yüksek olduğu için şuanda işlerde durgunluk söz konusu. Geçen yıl bir kemer altın sattığımızda 300 lira iken bu yıl 650 liradan satıyoruz”dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49