Eğer gün içerisinde yeteri kadar su içemiyorsanız, bunun yerine salatalık yiyebilirsiniz. Salatalığın yüzde 90'ı sudan oluşur ve son derece sağlıklı bir besindir. Vücudunuzun su ihtiyacını lezzetli ve kolay yoldan sağlayabilirsiniz.

Sindirim sistemini düzene sokar

Lifli yapısı sayesinde sindirim sistemini düzene sokar. Ayrıca salatalıklar, proteini bölen emzimler içermektedir. Bu sayede protein bakımından zengin olan et ve balık gibi yiyeceklerin, sindirim süreçlerini hızlandırır.

Nefesinizi tazeler

Ağız kokusunun üstesinden gelmek için bir adet salatalık yemeniz yeterlidir. Salatalığın ağız kokusuna neden olan bakteri miktarını azaltma etkisi vardır.

Harika bir atıştırmalıktır!

Cips ve çikolata gibi bağımlılık yapmaz. Kalori oranı da son derece düşüktür. Dilediğiniz kadar yiyebilirsiniz sevgili okur, kilo almanız imkansız :)

Sağlıklı cilt için vazgeçilmezdir

Potasyum, magnezyum ve silika içeren salatalık, sağlıklı bir cildin anahtarıdır. Bunun dışında anti-enflamatuar özelliği vardır. Soğuk salatalık dilimlerini şişmiş göz kapaklarınıza koyup kısa sürede iyileşmelerini sağlayabilirsiniz. Aynı zamanda salatalıklar güneş yanıkları ağrılarını da hafifletmeye yardımcı olabilir.