Öne Çıkanlar urfa sosyal medya Başkan Beyazgül erın sehıt

Bu haber kez okundu.

Halfeti'de yarı yıl tatil yoğunluğu

Cittaslow Uluslararası Koordinasyon Komitesince tarafından "sakin şehir" ağına dahil edilen Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nin incisi Halfeti, kış döneminde İlk Bahar havasının yaşandığı yarı yıl tatilinde Güneş keyfini çıkarmak isteyen yerli turistlerin akına uğradı.

Okullarda yarı yıl tatiline girilmesiyle Türkiye'nin bir çok ilinden gelen vatandaşlar Güneydoğunun Bodrumu olarak bilinen Şanlıurfa il sınırları arasında bulunan koyda gönüllerince gezen yerli turistler tekne turlarıyla vatandaşlar eğlenip coştular. Sakin ilçede tekne turları hiç boş durmadı.

Türkiye'nin kışı yaşadığı bir dönemde sıcaklığın 14 derecenin altına düşmediği Halfeti’de, ziyaretçilerine adeta bahar havasında eşsiz güzelliklerini gezme imkânı sunuyor. Birecik Barajı dolayısıyla bir bölümü sular altında kalan, sakin ve huzur veren özelliğiyle Cittaslow Uluslararası Koordinasyon Komitesi tarafından ‘Sakin şehir’ ağına kabul edilen Halfeti de yarı yıl tatilin girilmesiyle büyük hareketlilik yaşadı.

Halfeti birçok medeniyete ev sahipliği yapmış, tarihi değerlere sahip olan küçük sakin bir ilçedir. İlçeye gelen turistleri ilk öncelikle Fırat nehri üzerinde tekne ile Çekem Mahallesi, Beresül köyü ve Rumkale (Aziz Nerses kilisesi, Barşavma Manastırı, su sarnıçları ve su kuyuları) turu ile tamamlanmaktadır. Bu istikamet üzerinde su altında kalan evler, ağaçlar, camiler, mağaralar (kız mağarası), çay bahçeleri ve mağaralar vardır. Ayrıca yürüyüş parkurları ve dağ bisiklet parkurları ile eşsiz doğa içinde kanyonlar, kuşlar, endemik bitkiler (siyahgül) ve endemik böceklerle dolu bir doğa harikası. İlçeye gelen ziyaretçiler, büyük bölümü sular altında kalan "batık kenti" tekne ile gezip, birçok medeniyete ev sahipliği yapan Rumkale'yi görme fırsatı buluyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49

banner48