Şanlıurfa’nın sağlık alanındaki yükünün büyük bölümünü omuzlarında taşıyan Harran Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi Şanlıurfa ve ilçelerinin yanı sıra çevre illerden gelen hastalara da sağlık hizmeti vermeyi sürdürüyor.
Yeni doğan bir bebek tedavi için Diyarbakır’dan Harran Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesine getirildi. Sabah saatlerinde Ambulans helikopter ile getirilen hasta acil serviste yapılan ilk müdahalenin ardından Çocuk yoğun bakım servisinde tedavi altına alındı. Perinatal Asfiksi tanısı konulan bebeğe Hastanenin öğretim üyelerinden Yrd. Doç. Dr. Özkan İlhan gözetiminde Hipotermi tedavisi uygulanacağı öğrenildi.
Hastaneden yapılan açıklamada 05.06.2018 saat 04:25’de Diyarbakır Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde miadında normal yolla 3300 gram doğan erkek bebeğe doğum sonrası “Perinatal Asfiksi” tanısının konulması üzerine sabah 05.06.2018 tarihinde saat 07:00’de helikopter ambulans ile hastanemize sevk edildi. Hastanemiz Yenidoğan Yoğun Bakım Ünitesi’nde hipotermi tedavisi (soğutma tedavisi) başlandı. Hastamızın şu anda genel durumu iyi olup, soğutma tedavisine devam edilmektedir
Tıbbi cihaz ve akademik kadrosuyla bölgenin donanımlı hastanesi olan Harran Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi sağlık alanındaki hizmet kalitesini her geçen gün artırıyor.