Öne Çıkanlar eyyübiye Yine Halkın İçinde mıllı bırlık ve kardeslık sosyal medya getirildi

Bu haber kez okundu.

Çölyak hastaların sorunları Ankara’ya taşındı

Çölyak hastaların özellikle SGK ödemleri ve diğer sorunları görüşmek üzer Çölyak Federasyon Başkanı ve üyeleri Ankara’da toplandı.

Çölyak Federasyonu Başkanı Hasan Doğan, Balıkesir Çölyakla Yaşam Derneği Başkanı Suna Dadan ve Van, Manisa, Kayseri, İstanbul ve Adıyaman dernek başkanları TBMM çeşitli temaslarda bulundu.

Ankara' da toplanan federasyon ilk olarak Halk Sağlığı Daire Başkanı Doçent Dr.Nazan Yardım'ı ziyaret ederek, devam etmekte olan projeleri hakkında bilgi alışverişinde bulundu. SGK tarafından verilen ödeneğin yeterli olmadığı ve her yıl enflasyon oranında arttırılmasının gerekli olduğu konusunda fikir birliğine varıldı.

Konunun ilgili tüm makamlara ulaştırılabilmesi için yetişkin ve çocuk çölyaklıların aylık temel gıda ihtiyaçlarını belirleyen bilgi notu hazırlandı. Türkiye genelinde pilot illerde çölyaklılar için glutensiz fırın kafe açılması ve tüm illere örnek teşkil edilmesi talep edildi.

Glutensiz üretim yapan hâlihazırdaki tüm firmalara analiz ve hammadde konularında teşvik verilerek, çölyaklı tüketiciye daha uygun maliyetli ürün sunmaları konusunda destek talebi gündeme getirildi.

ÇÖLYAK FEDARASYONU TBMM’DE

Çölyak fedasyon Başkanı ve üyeleri TBMM ne gelinerek, Şanlıurfa Milletvekili Mehmet Ali Cevheri, Kayseri Milletvekili, İsmail Tamer, Adıyaman Milletvekili İbrahim Halil Fırat, Balıkesir Milletvekili Sivil Toplum ve Halkla İlişkiler Başkan yardımcısı Belgin Gökçe Uygur, Balıkesir Milletvekili İnsan Hakları Komisyonu Başkan yardımcısı Pakize Mutlu Aydemir ve MHP Grup Başkan Vekili Erkan Akçay'ı ziyaret ederek gündem konuları paylaşıldı.

ARTIK ÇÖLYAKLARIN SESİ DAHA GÜÇLÜ OLACAK

Çölyak Federasyonu Başkanı Hasan Doğan,”Pandemi nedeniyle ara verdiğimiz destek görüşmelerine başladık. Ankara’da Çölyak SGK ödemeleri çok yetersi SGK temsilcileri ile yapılan görüşmelerde ödeme oranların artırılacağı söylendi. Ayrıca Sağlık Bakanlı, Tarım Bakanlığı ve TBMM ‘nde siyasi parti temsilcilerinden destek turu yaptık görüşmeler olumlu geçti. çölyaklıların sıkıntılarına hızla çözüm bulunabilmesi yolunda bundan sonrası için daha ciddi adımlar atacağız, Artık çölyaklıların sesi çok daha güçlü duyulur ve yıllardır hasretle beklenen sonuçlara ulaşabilme yolunda çok daha hızlıca yol alırız”diye konuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49