Burkulma, sıyrılma, böcek ve sinek ısırıkları gibi profesyonel destek gerektirmeyen yaralar için şifalı bitkilerden faydalanın.

Ne varsa doğada var! Böcek ısırıkları ve küçük yaralanmalar için şifalı bitkiler

Ufak kesikler için: Çay ağacı yağı, tatlı badem yağı, üzüm çekirdeği yağı

Kesici alet ya da kağıt sebebiyle oluşan ufak yaralanmaları çay ağacı, tatlı badem ya da üzüm çekirdeği yağı ile tedavi edebilirsiniz. Öncelikle kesilen alanın mikrop kapmaması için hidrojen peroksit ile temizleyin. Ardından bu 3 yağdan birini pamuk yardımıyla kesik bölgeye press yapın. Özellikle çay ağacı yağı küçük kesiklerde çok hızlı tedavi edici etkiye sahiptir.

Burkulma için: Karakafes otu macunu ya da soğan

Ayak bileği burkulmaları için iki yöntem var. Bunlardan biri karakafes otu diğeri ise yağda karamelize edilmiş soğan. Karakafes otunu macun kıvamına getirerek burkulan bölgeye sarabilirsiniz. Bir adet soğanı tavada kavurup karamelize edip ılıdıktan sonra burkulan bölgeye sarabilirsiniz. Bu şekilde hem şişkinliğin hem de ağrının durmasını sağlayabilirsiniz.

Böcek ve sivri sinek ısırıkları için: Muz kabuğu

Yaz aylarının en kötü yanı da sivri sinek ısırıklarıdır. Geçmek bilmeyen kaşıntıların kurtarıcısı ise muz kabuğu oluyor. Kaşına bölgeyi birkaç dakika boyunca muz kabuğu ile ovalayın. Muz kabuğu etkisini hızlı bir şekilde gösterecektir.

Kıymık batması için: Muz kabuğu

Batan kıymığı çıkartmak için muz kabuğunu öğütün ve ilgili bölgenin üzerine koyarak üstünü yara bandı ile kapatın. Gece boyunca bekletin. Sabah kalktığınızda kıymığın çıktığını görebilirsiniz.

Hafif çürükler için: Karakafes otu macunu

Cildin altında kan birikmesi sonucu çürümeleri morarmalar meydana gelebilir. Bunun için öncelik olarak moraran bölgeye soğuk kompres yapın. Ardından karakafes otunu macun kıvamına getirip çürüyen bölgeye uygulayın. Bir saat boyunca yıkamayın. Tıpkı krem gibi düşünün. Bir saatin sonunda nemli su ile yıkayın.