Vali Şıldak STK ziyaretlerine devam ediyor Vali Şıldak STK ziyaretlerine devam ediyor
6 Şubat’ta yaşanan depremlerde etkilenen illerden olan Şanlıurfa’nın Haliliye ilçesine bağlı Bahçelievler semtinde bir çok binanın yıkılmasının ardından bir zamanların en lüks en elit mahallesinde şimdi vatandaşlar kaçıyor.
Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat’ta meydana gelen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerde Şanlıurfa’da onlarca apartman yıkılırken, enkaz temizleme çalışmaları sonrası hasarlı olduğu tespit edilen apartmanlar yıkımları yapıldı. Yaşanan depremin ardından bağ evleri ve müstakil evlere rağbet artarken, Kentte bir zamanların en gözde mahallesi olan Bahçelievler şimdi hayalet konumuna geldi. Şanlıurfalıların ilk yerleşim alanların başında gelen ve alışverişin kalbinin atığı mahallede şimdi bir çok apartmanda satılık levhaları asıldı.
Kenttim en hareketli noktalarından biri olan Bahçelievler, yaşanan depremler ve yıkımların ardından eski günlerini arar oldu. Depremlerin ardından, Haliliye ilçesindeki Bahçelievler bölgesi de büyük yara aldı.
Kentin en işlek ve hareketli noktalarından biri olan Bahçelievler'de birçok iş yeri kapandı. Apartmanlarda doluluk oranı düştü. Birçok binada satılık levaları göze çarpmaya başladı.
Editör: Haber Merkezi