Türkiye'nin en nüfus bakımından en büyük 8. ili olan Şanlıurfa için Siyasilerin ve Bürokrasinin çözüm bulmaktan aciz olduğunu ifade eden Aydınlık, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Kentte ki sağlık sorunun da sadece Doktor açığına dikkat çekti. İşte Aydınlık'ın O paylaşımları. Sevgili hemşerilerim, maalesef biz Şanlıurfa'daki bu sağlık hizmetleri ve bu sağlık hizmetlerinin kapasitesiyle insanlarımızı yaşatamayız! Şanlıurfa'da eksikliğini gördüğümüz sağlık hizmetlerinin bu kadar büyük olacağını tahmin dahi etmiyordum. Geçtiğimiz aylarda "bilgi edinme yasasından" faydalanarak Sağlık ile alakalı gerekli tespitlerin ilgili kurumlarca yapılması için hazırlamış olduğumuz evrakları gerekli kurumlara göndermiştik. Biraz geçte olsa kurumlardan tarafımıza ulaşan sonuç belgesi inanın tam olarak bir "sağlık rezaletini" içeriyor. Şimdi sizlerle tarafıma ulaşan "resmi evraktan" en net bilgileri paylaşıyorum;

Branşlara göre hekim eksikliği sayıları:

-Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı > 47

- Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı > 29

- Genel Cerrahi Uzamanı > 36

- İç Hastalıkları Uzmanı > 31

- Anesteziyoloji ve Reaminasyon Uzmanı > 27

Öte yandan Vekil Aydınlık Şanlıurfa’nın diğer sorunlarını sosyal medya hesabı üzerinde paylaştı.

İşte 9 maddeden oluşan Şanlıurfa sorunları

1)Sevgili hemşerilerim, maalesef biz Şanlıurfa'daki bu sağlık hizmetleri ve bu sağlık hizmetlerinin kapasitesiyle insanlarımızı yaşatamayız! Şanlıurfa'da eksikliğini gördüğümüz sağlık hizmetlerinin bu kadar büyük olacağını tahmin dahi etmiyordum.

2)Geçtiğimiz aylarda "bilgi edinme yasasından" faydalanarak Sağlık ile alakalı gerekli tespitlerin ilgili kurumlarca yapılması için hazırlamış olduğumuz evrakları gerekli kurumlara göndermiştik.

3)Biraz geçte olsa kurumlardan tarafımıza ulaşan sonuç belgesi inanın tam olarak bir "sağlık rezaletini" içeriyor. Şimdi sizlerle tarafıma ulaşan "resmi evraktan" en net bilgileri paylaşıyorum;

5)İhtiyaç olduğu halde henüz bulunmayan sağlık üniteleri:

- Alkol ve Madde Bağımlılığı Tedavi ve Eğitim Merkezi (AMATEM)

- Çocuk-Ergen Madde Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi (ÇEMATEM)

- Hiperbarik Oksijen Tedavisi Merkezi

6)Bakın sormuş olduğumuz sorulara verilen cevaplardan biraz daha bilgi vermek istiyorum. Şanlıurfa'da vatandaşlarımızın en fazla başvurdukları branşlar şöyle:

-Diş Polikliniği,

-Acil,

-Kadın Hastalıkları ve Doğum, -Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları, -Dahiliye Polikliniği...

7)Bakınız en fazla başvuruda bulunan poliklinikler arasında kadın ve çocuk poliklinikleri var ve bu bilinmesine rağmen Çocuk Hastalıkları Branşında 47, Kadın Hastalıkları Branşında 29 hekim eksikliği var. Bu nasıl olabilir? Bunlar bilinmesine rağmen neden hiçbir adım atılmaz?

8)Ayrıca atama bekleyen binlerce doktor varken neden Şanlıurfa'ya atama yapılmaz? İnanın bazen anlamakta güçlük çekiyorum. İktidar mensupları Şanlıurfa'nın sorunlarına neden değinmiyor? Yazık, gerçekten çok yazık. Memleketim için, hemşehrilerim için gerçekten üzülüyorum.

9)Son olarak şunu da belirtmek isterim ki gönlünüz rahat olsun bu eksikliklerin giderilmesi için her türlü çalışmayı yapacağım. Bu böyle kalmayacak!