Gelen zamlar nedeniyle vatandaş, elektronik eşyalarda tasarrufa gidiyor, bozulanın yerine yenisini almak yerine tamir ettirmeyi tercih ediyor. Satışlar düşerken tüketiciler, ikinci el ürünlere yöneliyor. Vatandaşların yeni bir şey almak yerine eskisini onarmaya yönelmesi yazıcı ve fotokopi tamircilerine iş yoğunluğu olarak yansıdı.

Fiyatlardaki artış yazıcı ve fotokopi sektörünü büyük ölçüde etkiledi. Vatandaşlar daha önce bozulan ürünlerin yerine yenilerini alırken dolar kurundaki yükselişten dolayı bozulan yazıcı ve fotokopi makineleri tamircilerde onarılmaya gönderiliyor.

Pandemi, deprem ve sel sonrası büyük durgunluk yaşayan esnaf okulların açılmasıyla hareketliliğini artmasını bekliyor.

PANDEMİ, DEPREM, SEL OLDU BİR TÜRLÜ HİZMET VEREMEDİK”

Yıllardır fotokopi sektöründe olduğunu ifade eden Bayram Çağlar; “Bu yılda 2023-2024 eğitim öğretim yılı açılmadan işimize hazırız. Şanlıurfa'da okullarımıza hizmet vermek için bekliyoruz yaklaşık 3 yıldır pandemi, deprem, sel oldu bir türlü hizmet veremedik bu sezon inşallah okullarımıza, esnafımıza hizmet vermek için tüm malzemelerinizle hazırız” dedi.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi personel alacak Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi personel alacak

“KİRALAR, AKARYAKIT YÜKSELİNCE BUNA KARŞILIK HİZMET DE YÜKSELİYOR”

Sektör olarak zayıfladığını dile getiren Bayram Çağlar; “ Artık eskisi gibi değiliz ekonomik olarak vatandaşının olum gücü düştü. Döviz yükseldi ister istemez her şey yükseldi ama şu da var fotokopi olmayınca da olmuyor, her evde, her kurumda, her bir büroda, var kiralar yükseldi akaryakıt yükseldi buna karşılık hizmet de yükseliyor” sözlerini sarf etti.

“EN KÖTÜ FOTOKOPİ MAKİNESİ 4-5 BİN LİRA ARASINDA DEĞİŞİYOR”

Eskiden rahatlıkla bir yere gidip gelebildiğinin kanaatinde olan Bayram Çağlar; “ Şimdi günde bir defa gidebiliyoruz. Kaliteli fotokopi makineleri bunları lazım en kötü fotokopi makinesi 4-5 bin lira arasında değişiyor, okul öncesinde yeni yeni işlerimizde hareketlilik var pazartesi okullar başlıyor önümüzdeki döneme bakacağız artık” ifadelerinde bulundu.

Editör: Haber Merkezi