Öne Çıkanlar urfa sanlıurfa urfahaber Başkan Beyazgül fakıbaba

Bu haber kez okundu.

Arap atları Şanlıurfa ekonomisine katkı sağlıyor
Geçmişte atçılığın bilinen merkezlerinden Şanlıurfa'da, Arap atı yetiştiriciliği halen önemini koruyor. Kentte bir çok ailenin yetiştirdiği safkan Arap atları, Türkiye'nin değişik hipodromlarındaki koşularda yarışıyor.
Türkiye’deki Arap atlarının %60’ını Şanlıurfa’da yetiştirilirken Arap atı yetiştiriciliğinde Şanlıurfa ihracat başladı. 2023 yılında 46 adet safkan Arap atı Irak’a ihracatı yapıldı.
Türkiye'de safkan Arap yarış atı yetiştiriciliğinin önemli merkezlerinden Şanlıurfa'da yetiştirilen taylardan elde edilen gelir, bölgenin ekonomisine katkı sağlıyor.
Her yıl başta Suruç, Siverek, Hilvan, Karaköprü, Eyyübiye, Viranşehir, Bozova, Ceylanpınar ve Birecik ilçelerinde yetiştirilen yüzlerce tay, Türkiye'nin dört bir yanındaki hipodromlarda yarışarak sahiplerine büyük paralar kazandırırken bir yandan da yüksek fiyatlarla meraklılarına satılıyor. Taylardan elde edilen gelir ise bölge halkının ekonomisine büyük katkı sağlıyor.
Yüzlerce at hipodromda yarışa katılırken Ülke dışına da ihracat yapılmaya başlandı. 2023 yılında 46 adet safkan Arap atı Irak’a ihracatı yapıldı.
Şanlıurfa İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’nden yapılan paylaşımda;
“At yetiştiriciliği; ilimizde başta Suruç İlçesi olmak üzere Siverek, Hilvan, Karaköprü, Eyyubiye, Viranşehir, Bozova Ceylanpınar, Halfeti ve Birecik ilçelerinde yoğun olarak yapılmaktadır.
2023 yılında 46 adet safkan Arap atının ilimizden Irak’a ihracatı yapılmıştır”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49