Bağımsız Suriye Kürtleri Derneği, Suriye’de devam eden çatışmaların 6. Yılında Şanlıurfa’da toplanarak diktatör rejimine karşı olduklarını açıkladılar.
Özel bir otelde gerçekleşen basın toplantısına çok sayıda Suriye Kürt Muhalifleri ve Bağımsız Suriye Kürtleri Derneği üyeleri katıldı. Toplantıya 11 siyasi partiden oluşan Suriye Kürt Ulusal Meclisi oluşumlarının üyesi 125 kişi katıldı.
Bağımsız Suriye Kürtleri Derneği Başkanı Abdulaziz Tammo Dünya üzerinde gerçekleşen tüm terör olaylarına karşı olduklarını söyledi. Derneklerinde tüm kesimleri bir araya getirmeye çalıştıklarını aktaran Tammo “Bağımsız insanlar bizim Kürt toplumunda çok var. Siyasi parti gibi değil bir dernek gibi bu insanları bir araya getirmeye çalışıyoruz. Bütün herkesin Suriye Rejime karşı çıkan insanlar bağımsız insanlar, Kürt meselesini savunan insanları bir araya getirmeye çalışıyoruz. Biz Suriye halkına karşı değiliz. Biz Suriye halk ile birlikte rejime karşı mücadele edeceğiz, Kürt meselesini demokratik ve çoğulculuk çerçeveleri içinde tüm vatandaşların ve toplumu teşkil eden kesimlerinin eşit ve bütün olarak çözümünü görmektedir. Dernek, sivil, barışçıl bir demektir. Terörün tüm biçimlerini destekleyenleri Suriye yönetimi ve taraftarları İŞİD, AL-KAİDE ve Kürt toplumunda ki uzantılara karşıdır ve kınamaktadır. Kürt konseyi ve Kürt ulusunu haklarını savunan tüm örgütlerin destekleyicisidir ve bunlarla bütünleşmektedir. Ayrıca bizim siyasi karşıtlarımız tüm Suriye devrimini desteklemeyen güçlerdir bunlardan da demokrat birlik partinin Kürt toplumuna ve bütün SURIYE toplumu oluşturan kesimlere karşı uyguladığı siyasi ve askeri yaptırımlara karşıyız ve biz Kürtlerin IRAN RUSYA ve SURIYE diktatör rejiminde maşa olmasına karşıyız” ifadelerine yer verildi.