Kent merkezinde etkili olan sağanak yağışlar sonucu rögarların kapanması ve birçok bölgede çamurdan geçilememesi alt yapı sorunlarının yetersiz olduğunu gösteriyor.
 
Şanlıurfa’da Sırrın ve Kısas başta olmak üzere kentin diğer bölgelerinde bulunan kenar mahalleler, yağış sonrası çamur altında kaldı.
 
Şanlıurfa'da yağmur nedeniyle rögarların tıkandığı gözlerden kaçmazken, Belediye çalışmalarının yetersiz kaldığı belirtildi. Sokak aralarında yol ortasında biriken su ve çamurlar nedeniyle vatandaşlar karşıdan karşıya geçmesi zorlaşırken, sokaklarda geçen araçlar da çamura battı. Sular nedeniyle araç ve yaya trafiği felç olurken, bazı sürücü ve yayalar, yetkililere tepki gösterdi. Yağmur nedeniyle Zemin katlardaki birçok ev ve işyeri sular altında kalırken, geçtiğimiz gülerde bir ev de yıkılmıştı.
 
“ALTYAPI ÇALIŞMALARI ARTIRILMALI”
 
Her yıl yağışlı havalarda bu şekilde sorunlar meydana gelirken, yapılacak altyapı çalışmaları sayesinde bu sorunların ortadan kalkması bekleniyor. Rögar yetersizliği nedeniyle bulunan rögarlar tıkanma durumuna gelirken, birçok bölgede su göletlerinin oluştuğu görüldü. Altyapı çalışmalarının artırılmasını isteyen vatandaşlar, belediyenin harekete geçerek, bundan sonraki süreçlerde benzer durumların meydana gelmemesi için çalışma başlatmasını istedi. Konuyla ilgili konuşan Cemil Aslan, “kent merkezindeki bazı mahallelerde altyapı sorunu yokken, bazılarına da hiç altyapı çalışması yapılmamış. Belediyenin daha fazla çalışması ve bütün bölgelere altyapı çalışması yapması lazım. Her yıl kış aylarında benzer sorunlarla karşılaşmaktan bıktık. Artık bu sorunların son bulmasını istiyoruz” ifadelerini kullandı.
 
TIKANMA NEDENİYLE PİS KOKULAR YAYILDI
 
Özellikle altyapı çalışmalarının olmadığı Yenice mahallesinde biriken sular çöplerin ortaya çıkmasına neden olurken, bu durum sonucunda mahallede pis kokular yayıldı. Mahallede rögarların çok az olduğunu söyleyen vatandaşlar, öte yandan yolların da bozuk olması sonucu biriken suların kendilerini zor durumda bıraktığını kaydetti. Yenice mahallesi gibi Atatürk mahallesinde bazı sokaklarda çamur oluşurken, yaya ve araçların aynı anda geçtiği yerlerde yayalar çamurdan kurtulamadı. Araçların geçmesi üzerine sıçraya çamurlar, vatandaşların üstünü kirletirken, tepkiler git gide büyüdü. Alt ve üstyapıların artırılmasını isteyen vatandaşlar, yıllardan beri yaşadıkları bu sorunlara çözüm bulunmasını istedi. Yenice mahallesinde oturan Yasin Karakuş, alt yapı adına çalışmaların çok yetersiz kaldığını söyleyerek, “mahallemizdeki nüfusun yarısından fazlası hayvancılıkla uğraşıyor ve dolayısıyla çöplerimiz fazla oluyor. Çöp konteynerleri olmadığı için çöpler rast gele ortalığa atılıyor. Yağan yağmurla birlikte bu pislikler yollara yayılıyor ve pis kokular arttığı gibi çevrede tam bir düzensizlik oluşuyor” şeklinde konuştu.
 
EN BÜYÜK SORUN KENAR MAHALLELERDE YAŞANDI
 
Yağmurun etkili olduğu kentte birçok mahallede benzer sorunlar yaşanırken, en büyük sorunu ise, Eyyüp Nebi, Şıh Maksut gibi mahalleler yaşadı. Bu mahallelerde devam eden kentsel dönüşüm çalışmaları nedeniyle sorunlar iki katına çıktı. Altyapı sorunları nedeniyle biriken su ve oluşan çamurlar, insan hayatını olumsuz etkilerken, kentsel dönüşüm kapsamında yıkılan ama temizlenmeyen alanlarda kirlilik daha da arttı. Konuyla ilgili konuşan Cezmi Kara adındaki bir vatandaş, “bizim mahallemizde altyapı olmadığı gibi yıkılan yerler de onarılmadı. Öyle olunca mahallemiz bugün çamur altında kaldı, insanlar yürümekte güçlük çekti. Belediyenin çalışmasını gerektirecek bu durumlar daha önce de defalarca yaşanmıştı ama ilgilenen olmadı” dedi.