Son günlerde bazı yayın organlarında kurumumuzu hedef alan yanlış beyanlara dayanan duyumlarla güzide kurumumuz yıpratılmaya çalışılmaktadır.

Kurumumuz Şanlıurfa ilimizde yapmış olduğu hizmetlerden lokomotif görevini yerine getirmektedir. Yol Hizmetlerinde; Sadece son  2 yıl içersinde 2380 asfalt, 3200 km stabilize, 45km ise beton yol yapılmıştır. Bunun dışında menfez, yama, greyderli bakım yol hizmetlerinde yapılmıştır.

İçmesuyu  Hizmetlerinde; OSB projesi olmak üzere sadece son 2 yılda 289 adet sondaj çalışması yapılıp bunların köy içi tesisatları, terfi odaları, dalgıçları temin edilerek vatandaşlarımızın kullanımına sunulmuştur.

Yatırım hizmetlerinde; 11 adet yüzme havuzu, 2 adet kapalı spor salonu, sporcu kamp tesisleri, Gap Sukay su sporları tesisleri, Gençlik Spor Hizmetleri İl Binası, 6 adet çokamaçlı okuma salonları, 3 adet aile sağlık merkezi,GAP Arena Stad aydınlatması, 133 adet İbadethanenin bakım onarımları yapılmıştır.,

Kültür Hizmetleri; Sokak ve Cephe İyileştirme anlamında; 1. Etapta toplam 43 sokak bulunmakta olup, onarımına yönelik projeler hazırlanmıştır ve  3 kısım olarak uygulama işi devam etmektedir.

2. Etapta toplam 30 sokak  bulunmakta olup onarıma yönelik projelendirmeler hazırlanmıştır. Uygulama işinin 2014 yılında yapılması planlanmaktadır.

Kale Eteğinin tarihi dokusunu korumak amacıyla başlatılan çalışmalarda Şanlıurfa ili için çok önem taşıyan Kale eteği Bölgesinde 275 ev satın alınarak yıkılmış ve eski tarihi dokusuna kavuşturulmuştur.

Sadece 2013 yılında yapılan asfalt ve stabilizemiktarı 30 vilayetin toplamda yapmış olduğu yol miktarından fazladır.

Bu çalışmaların haksız ve yanlış bir takım haberlerle gölgelenmesi üzücü bir o kadar düşündürücüdür.

Bu hizmetlerin yapımı esnasında, 2013 yılı bütçesi 127 milyon, buna ilaveten 37 milyon ek bütçe yapılmış, 2013 yılı toplamında yaklaşık olarak 166 milyon tl.lik bir bütçe oluşturulmuştur. 2013 yılında harcanan Kasım ayı  itibari ile yaklaşık 138 milyon harcanmış, 28.5 milyona yakın bütçemiz mevcuttur. Bu bütçeye personel giderleri de dahildir.