URFA HABERLERİ

Şanlıurfa’da 15 Temmuz Şehitleri İçin 2 Bin 530 Hatim Okundu

Şanlıurfa’da 15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü kapsamında düzenlenen programlarda, vatanın bağımsızlığı ve milletin iradesi uğruna hayatını kaybeden 253 şehit dualarla anıldı. Şehitlerin ruhlarına ithafen okunan 2 bin 530 Hatm-i Şerif’in duası gerçekleştirildi.

Şanlıurfa Vakıflar Bölge Müdürlüğü tarafından organize edilen anma etkinlikleri kapsamında kentin önemli camilerinde programlar düzenlendi.

BEŞ CAMİDE ANMA PROGRAMI DÜZENLENDİ

15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü etkinlikleri çerçevesinde Mevlid-i Halil (Dergah) Camii başta olmak üzere Hasan Paşa Camii, Hüseyin Paşa Camii, Şehbenderiye Camii ve Mevlana Celaleddin Rumi Camii’nde vatandaşların katılımıyla programlar gerçekleştirildi.

Mevlid-i Halil (Dergah) Camii’nde düzenlenen Mevlid-i Şerif ve hatim duası programına Şanlıurfa Vali Yardımcısı Metehan Toy, AK Parti Şanlıurfa İl Başkanı İlhami Günbeği, protokol üyeleri, din görevlileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

ŞEHİTLER İÇİN DUALAR EDİLDİ

Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda, 15 Temmuz gecesi vatan savunmasında hayatını kaybeden şehitler için Mevlid-i Şerif okundu. Ardından okunan 2 bin 530 Hatm-i Şerif’in duası yapıldı.

Camiye gelen vatandaşlar, şehitlerin aziz ruhları için ellerini semaya açarak dua etti. Program boyunca tekbirler ve salavatlar eşliğinde birlik ve beraberlik mesajları verildi.