URFA HABERLERİ

Urfa EMİTT Fuarında


EMİTT Fuarında Şanlıurfa Standında gelen ziyaretçilere Şanlıurfa’yı tanıtan Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi’ye; eşi Sema Çiftçi, Vali Yardımcısı Tarık Açıkgöz, Haliliye Belediye Başkanı Fevzi Demirkol, Karaköprü Belediye Başkanı Metin Baydilli, Siverek Belediye Başkanı Resul Yılmaz, Büyükşehir Belediyesi Başdanışmanı Ümran Bilim, kurum temsilcileri ve stant görevlileri eşlik etti.

BAŞKAN ÇİFTÇİ, DIŞ İŞLERİ BAKANI ÇAVUŞOĞLU İLE BİR ARAYA GELDİ
  
EMİTT Fuarını ziyarete gelen Dış İşleri Bakanı  Mevlüt Çavuşoğlu ile bir araya gelen Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi ve Karaköprü Belediye Başkanı Metin Baydilli, Şanlıurfa’nın Turizmi hakkında sohbet ederek, bir süre Göbekli Tepe üzerine görüştüler.

Daha sonra Şanlıurfa Turizm İşletmeleri standına geçen Başkan Çiftçi ve beraberindeki heyet, burada ziyaretçilere Şanlıurfa’nın turizmini, tarihi, doğal ve kültürel değerlerini anlattılar.
Ayrıca EMİTT Fuarında diğer illerin standını gezen Başkan Çiftçi ve berberindeki heyet, Belediye Başkanları ve Valilerle bir araya geldi.

Ziyaretlerin ardından Şanlıurfa Standında EMİTT Fuarı hakkında açıklama yapan Başkan Çiftçi, Şanlıurfa Valiliği ile almış oldukları karar neticesinde kentimizin tarihi ve turizm değerlerini birlik ve beraberlik içersinde tanıtımını sağlamak amacıyla çalışmaların son sürat devam ettiğini belirterek "Dünyanın 5.büyük fuarı olarak bilinen Emitt Fuarı turizm açısından büyük önem taşımakta. Şanlıurfa'mızın turizm değerleri ile inanç ve turistik mekanlarının bu fuarda tanıtılmış olması oldukça önemli.  Bizlerde Büyükşehir Belediyesi olarak gerek ilçe belediye başkanlıklarımız gerekse kamu kurum ve kuruluşlarımız ile birlikte tanıtım kararı aldık.Davosta Göbeklitepe'nin tanıtımı turizm açısından kentimize önemli katkılar sağladı. Önceki gün de Düsseldorf'da Halfeti ilçemizin tanıtımını gerçekleştirdik. Bugün de Emıt Fuarında Şanlıurfa'nın üzerinde sönmüş olan külleri bir tarafa bırakıp içinde ki kor'un ortaya çıkması anlamında kurumlarımız ile birlikte önemli çalışmalar yapmaktayız" dedi.

Şanlıurfa Vali Yardımcısı Tarık Açıkgöz ise, Şanlıurfa'nın çok önemli tarihi ve doğal güzelliklere ev sahipliği yaptığını belirterek bu değerlerin tanıtımı noktasında çalışmaların devam edeceğini belirtti
Karaköprü Belediye Başkanı Metin Baydilli Şanlıurfa'nın EMİTT Fuarında tanıtılmasının kentimiz açısında önemli bir kazanç olduğunu söyledi.

Şanlıurfa'nın Medeniyetlerin başkenti olduğunu vurgulayan Siverek Belediye Başkanı Resul Yılmaz kentimizin güvenilir bir kent olduğunu belirtirken Şanlıurfa da ki turistik değerlerin gezilip görülmesinin yanı sıra manevi açıdan da önemli bir inanç merkezi olduğunu ifade etti.

Haliliye Belediye Başkanı Fevzi Demirkol EMİTT fuarında kurumların ve kuruluşların birlik beraberlik içersinde Şanlıurfa'nın tanıtımı noktasında ortak akıl ile hareket etmesinin neticesinde kentimize önemli katkılar sunulacağının altını çizdi.

Öte yandan stant görevlileri tarafından ziyaretçilere Şanlıurfa’nın değerlerinin İngilizce ve Türkçe anlatıldığı gezi rehberleri, tanıtım broşürleri, kitapçıklar, Urfa Tanıtım Filmlerinin ve müziklerinin yer aldığı CD, DVD’ler ve çantalar hediye edildi.

Yoğun ilgi gören Şanlıurfa standına ziyarete gelen misafirlere Cevizli Bastık(Urfa Lokumu), Çay, Mırra ve Çiğköfte ikramı yapıldı.