Şanlıurfa'da önlemeler yetersiz mi!

Urfa Haberleri

Türkiye'nin en sıcak kentlerinden Şanlıurfa'da bunaltıcı hava sıcaklığı boğulma vakaları da artmaya başladı. Kentte son 15 günde 8 kişi sulama kanalında hayatını kaybetti.

Hava sıcaklıklarının 42 dereceyi aştığı Şanlıurfa'da, göl, baraj ve kanal gibi yerlerde son 15 günde 8 kişi boğularak hayatını kaybetti.
Özellikle yaz mevsiminin başında yapılan tüm uyarılara ve alınan önlemlere rağmen boğulma vakalarının önüne geçilemiyor. Kentte Fırat Nehri, Atatürk Barajı ve tarımsal sulama için kullanılan sulama kanalları tehlikeye rağmen serinlemek amacıyla tercih ediliyor.
Yaz'ın sıcakların 40-50 dereceye ulaştığı kentte serinlemek için su kanallarında boğulmalarda büyük artış oluyor. Kent genelinde yaz aylarında çocukların serinlemek için girdiği kanallar tehlike saçıyor. Serinlemenin yanı sıra kanalların kenarındaki yolları kullanan sürücüler de her an ölümle karşı karşıya kalıyor. Kent genelinde son 15günde 8 boğulma vakası görüldü.
Kentte sıcak günlerin gelmesiyle hemen hemen her gün bir veya daha fazla boğulma vakasının yaşandığı Şanlıurfa'da gerek Şanlıurfa Valiliği gerek Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi gerekse de Emniyet Müdürlüğü sürekli uyarılarda bulunmasına rağmen ne yazık ki, söz konusu ölümlerin önüne geçilemiyor. Yapılan onca uyarıya ve yaşanan olaylara dikkat çekilmesine rağmen, gençler ya ailelerinden habersiz ya da aile bireyleriyle birlikte tehlikeli sularda yüzmeye devam ediyor. Bu da yapılan uyarıların gereken adrese ulaşmadığına işaret ediyor.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.