URFA HABERLERİ

Şanlıurfa'da fıstık hırsızlık şebekesi çökertildi

Şanlıurfa ve Gaziantep’te bağ, bahçe ve fabrikalardan fıstık çalan 1’i kadın 3 şüpheli jandarma ekiplerince kırsalda kovalamaca sonucu yakalandı. Genç yaştaki şüphelerin çok sayıda hırsızlık suçundan dosyası bulunduğu öğrenildi. Şanlıurfa İl Jandarma Komutanlığı Jandarma Suç Araştırma Timi ( JASAT), Şanlıurfa ve Gaziantep illerinde fıstık hırsızlığı yapan çetenin yakalanmasına yönelik çalışma başlattı.

Şanlıurfa İl Jandarma Komutanlığı Jandarma Suç Araştırma Timi ( JASAT), Şanlıurfa ve Gaziantep illerinde fıstık hırsızlığı yapan çetenin yakalanmasına yönelik çalışma başlattı.

Çalışmalar neticesinde, Şanlıurfa’da 2, Gaziantep’te 4 olmak üzere 6 fıstık hırsızlığını yapanların B.A. M.Y. ve G.A. isimli şahıslar olduğu tespit edildi.

Şüpheli şahıslar, otomobille Şanlıurfa’dan Gaziantep’e giderken jandarma kontrol noktasında dur ihtarlarına uymayarak kaçtı.

Yapılan titiz çalışmalar sonucunda şüpheli 3 şahıs yakalanarak gözaltına alındı.

Şüpheli B.A.’nın 75 suç kaydının olduğu ve 6 ayrı hırsızlık suçundan arandığı, Şüpheli M.Y.’nin 58 suç kaydının olduğu ve 13 suçtan arandığı, şüpheli G.A.’nın ise 5 suç kaydının olduğu tespit edildi.

Şahısların üzerinde ve kullandıkları otomobilde yapılan aramada; 32 bin TL, 1 adet ruhsatsız av tüfeği, 1 çuval fıstık ve otomobilin bagajında çalıntı olduğu tespit edilen 1 adet küçükbaş hayvan ele geçirildi.

Şüpheli şahıslar, çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.