URFA HABERLERİ

Meşhur Halfeti Eriği çıktı

Mustafa Bayar
Şanlıurfa’nın sakin şehri Halfeti’de Bahar aylarını müjdeleyicisi yaz ayların meyvesi meşhur Halfeti eriği tezgahlardaki yerini aldı. İlçeye gelen turistler sahilde satılan eriği alıp tekne turu yapıyor.
Saklı cennet olarak lanse edilen Halfeti ilçesinde turizm sezonun başlamasıyla birlikte Halfeti'nin meşhur eriğide sahilde satılmaya başladı.
Birecik Barajı’nın yapımı sırasında bir bölümü sular altında kalan ve ‘Güneydoğu’nun Saklı Cenneti’ olarak anılmaya başlanan Şanlıurfa’nın Halfeti İlçesi, doğal güzelliği ile görenleri hayran bırakıyor. Yerli ve yabancı turistlerin özellikle hafta sonu akın ettiği ilçe, yapılacak düzenlemeler ve plaj ile saklı cennet olmaktan çıkıp, Güneydoğu’nun Bodrum’u olmaya aday. Birecik Barajı’nın yapımıyla birlikte 2000 yılında su tutulmasıyla sular Çoğu çiftçilik yapan ilçe sakinlerinin büyük bölümü, evlerinin su altında kalmasının ardından, 15 kilometre uzaklıkta kurulan yeni yerleşim merkezine taşındı. Taş mimarisiyle yapılmış evlerin ve camilerin su altında kaldığı ilçe, aradan geçen süre içerisinde doğal güzelliği ile yerli ve yabancı turistlerin ilgi odağı olmaya başladı.
Halfeti’nin meşhur eriği’de turistlerin ayrı bir lezzet sunuyor. Gezi için ilçeye gelen turistler sahilde satılan Halfeti eriği ile tekne turunda ayrı bir tat alıyor. Halfeti sahil kenarlarında tezgahlarda erikler 100’er gramlık paketler halinde 3 liradan satıyor.