Harran yine şaşırtmadı: Rekorunu kırdı

Urfa Haberleri

28 Mayıs’ta yapılan Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Şanlıurfa’nın Harran İlçesi yine şampiyonluğunu kimseye kaptırmadı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan aldığı yüzde 95,35 oy ile Türkiye rekorun kıran ilçe oldu.

Cumhurbaşkanlığı seçiminde Şanlıurfa’da rekor kıran ilçe belli oldu. Şanlıurfa’da bir önceki seçimde olduğu gibi Şanlıurfa’da ve Türkiye’de rekor kıran ilçe Harran ilçesi oldu.

2. tur Cumhurbaşkanlığı seçiminde Recep Tayyip Erdoğan, 13 ilçenin 10’nunu önde bitirdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Şanlıurfa’da en fazla oy aldığı ilçeler ise Harran ve Akçakale oldu. Akçakale ve Harran ilçeleri daha önceki seçimlerde de yine Şanlıurfa ve Türkiye genelinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a en fazla oy veren ilçeler arasında yer aldı.

14 Mayıs’ta yapılan Cumhurbaşkanlığı seçimlerine yeterli çoğunluk sağlanmadı için 28 Mayıs’ta Cumhurbaşkanlığı ikinci tur seçimlerine gidildi. Cumhurbaşkanlığı ikinci tur seçiminde %95,35 rekor oyla Cumhur ittifakı Cumhurbaşkanı adayı Recep Tayyip Erdoğan'ı destekleyen Harranlı yine şaşırtmadı.

%95,35 oyla Cumhur ittifakı adayı Recep Tayyip Erdoğan'a büyük bir destek veren Harran ilçesi, daha önceki yıllarda verdiği desteklerini sürdürdü.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.