Günler Sonra Esnaf Eski Günlerine Döndü

Urfa Haberleri

Kahramanmaraş merkezli Şanlıurfa dâhil 10 ili etkileyen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerin yaraları sarılmaya çalışılırken, Şanlıurfa’da depremden etkilenmeyen esnaf da dükkânlarını açmaya başladı.

Depremden sonra boşalan kentin sokakları, caddeleri ve çarşısında yavaş yavaş normale dönmeye başladı.

10 İLİ ETKİLEYEN YÜZ YILIN FELEKETİ

Türkiye, yüzyılın felaketi olarak adlandırılan 6 Şubat Pazartesi sabahı saat 04:17'de Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde 7.7; saat 13.24'te Elbistan ilçesinde 7.6 büyüklüğünde meydana gelen iki deprem, Kahramanmaraş, Hatay, Adıyaman, Diyarbakır, Adana, Osmaniye, Gaziantep, Şanlıurfa, Malatya ve Kilis'te büyük yıkıma yol açtı. Depremde büyük bina yıkıma ve can kayıplarına yol açtı.

GÜNLER SONRA ESNAF ESKİ GÜNLERİNE DÖNDÜ

Şanlıurfa’nın Eyyübiye ilçesinde yer alan tarihi çarşılar bölgesi ile vatandaşın yoğun olduğu işlek caddeler günler sonra tekrar eski hareketli günlerinde döndü. Esnaf, hasarsız dükkânlarını günler sonra açtı. Deprem nedeniyle boş kalan çarşı günler sonra eski canlılığına geri döndü.

TARİHİ ÇARŞIDA YOĞUNLUK BAŞLADI

Bir hafta sonra iş yerlerini açan Tarihi çarşı esnafı,”Dükkânda herhangi bir hasara rastlanmadı. Bizde risk oluşmadığı için dükkânlarımızı açtık. Bizim işyeri tarihi bir yapı olduğu için sıkıntı oluşmadı. İş yerlerimiz açtığımız gibi vatandaşların yoğun ilgisi oldu. Vatandaşlarda yavaş yavaş inşallah evlerine dönerler biz eski normal hayatımıza döndük”diye konuştular

ŞANLIURFA’DA DEPREMİN BİLANÇOSU!

Şanlıurfa Valisi Ayhan, depremde 20 binanın yıkıldığını, ilk günden itibaren 8 bin 681 kişinin sahada aktif görev yaptığını söyledi.

Enkaz altında kalan kişilerin, ilk 72 saatte, 1318 arama ekibinin yoğun mücadelesiyle çıkarıldığını vurgulayan Ayhan, “Kentimizde ve diğer afet bölgesi illerinde toplam 340 Şanlıurfalı hayatını kaybetmiştir. Otopsi işlemleri ve defin işleri burada yapılıyor. Enkazda ilk 72 saatte yaralı çıkarılan vatandaşımızın sayısı ise 144’tür. Depremden etkilenerek hastaneye müracaat edip tedavi sonrası taburcu olanların sayısı ise 8 bin 919’dur. Şu an serviste yatan hasta sayımız ise 313’tür” diye konuştu.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.