URFA HABERLERİ

DEDAŞ basınla iftarda buluştu

Dicle Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi (DEDAŞ) Şanlıurfa’da görev yapan basın mensupları iftarda buluştu.
 
Bir otelde düzenlenen İftar yemeğine  EDAŞ genel Müdürü Mustafa Yılmaz, EPSAŞ Genel Müdürü Neşet Demirbağ, Yönetim Kurulu üyesi Mehmet Selçuk Nursoy,    Epsaş İl Müdürü  Şükrü Bereket Şanlıurfa’da görev yapan yerel ve ulusal mensupları katıldı.
 
Şanlıurfa'da görev yapan gazetecilerle iftar yemeğinde bir araya gelen DEDAŞ Genel Müdürü Mustafa Yılmaz son günlerde kentte sık sık yaşanan elektrik kesintileri hakkında bilgi verdi.
 
EDAŞ Genel Müdürü Mustafa Yılmaz Şanlıurfa’daki elektrik sorunları ve projeleri ile ilgili şöyle konuştu: "Daha kaliteli bir hizmet sunmak, bölgede sık sık yaşanan elektrik kesintilerini azaltmak amacıyla programlar ve alt yapı güçlendirme çalışmalarını yaptıklarını önümüzdeki kısa bir sürede alt yapı ve trafolarla ilgili eksikleri giderme hazırlıklarımız devam etmektedir. Bölgemizde yoğun olan kaçak tüketimlerin bertaraf edilmesi düzenli bir müşteri portresinin oluşturması ve harcanan elektrik bedellerinin zamanında ödenmesinin sağlanması sürekli olarak önümüze çıkan müdahaleli sayaçlar, kaçak kontrol yöntemleri gibi işlemlerle mücadele edip sattığımız elektriğin bedelini almak için çaba sarf edeceğiz"
 
 Bölgede kaçak elektriğin yüzde 70'lerde olduğunu belirten Mustafa Yılmaz ''Bölgemizde kontrol edemediğimiz ve bizim ölçü değerlerimizin haricinde illegal olarak kullanılan elektrik ciddi meblağlara ulaşıyor. Bu nedenler elektrik tüketimini tetikliyor. Tüketimin artması da mevcut altyapının yetersizliklerini biraz daha ortaya çıkartıyor ''dedi.