Başkan Yavuz’un 3 Mayıs Dünya Basın Özgürlüğü Günü Mesajı

Urfa Haberleri

Şanlıurfa Şehit Aileler Dernek Başkanı Mehmet Yavuz, 3 Mayıs Dünya Basın Özgürlüğü Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Dernek Başkanı Mehmet Yavuz mesajında şu sözlere yer verdi“Birleşmiş Milletlerce 1994 yılında alınan bir karar doğrultusunda, 3 Mayıs tarihi tüm çağdaş ülkelerde olduğu gibi, ülkemizde de “Dünya Basın Özgürlüğü Günü” olarak kutlanmaya başlandı. Toplumun ihtiyaç duyduğu her konuda, araştırma, bilgilendirme, aydınlatma, toplum ve ülkemiz yararına kamuoyu oluşturma gibi önemli bir kamu hizmetini yerine getirmekte olan basının, bu görevini özgürce yapabilmesi ve yaptığı görevin amacına ulaşmasında, hiç kuşkusuz basın özgürlüğünün büyük önemi bulunmaktadır.
Bu duygu ve düşüncelerle ; Büyük bir özveriyle görevlerini sürdüren tüm basın mensuplarımızın kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi, yapılan hizmetlerin vatandaşlarımıza yansıtılması ve sorunların çözülmesinde çok önemli bir kamu hizmeti üstlenen başta ilimizde bulunan tüm basın mensuplarının Dünya Basın Özgürlüğü Günü’nü yürekten kutlar, görev başında ve sonrasında hayatını kaybederek aramızdan ayrılan tüm basın mensuplarına da rahmet dilerim” ifadelerini kullandı.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.