Şanlıurfa Nevali otel’de gerçekleştirilen ve AB tarafından finanse edilen "Kız Çocuklarını Okula Kazandırma Projesi’nin tamamlanması dolayısıyla Şanlıurfa'ya gelen Avrupa Birliği (AB) Türkiye Delegasyon Başkanı Büyükelçi Jean Maurice Ripert'in kapanış programında yaptığı konuşmada temel konularda toplumun her kesimiyle diyalog gerektiğini belirtirken, Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç kürsüye çıkarak bir konuşma yaptı, Güvenç konuşmasın da içini dökerek İstanbul olayları için ABD'den bir günde 2-3 açıklama yapılırken BBC'den canlı yayınları ibretle izliyoruz. Aynı Avrupa'nın aynı ABD'nin Suriye'de iç savaşta günde 150 kişi öldürülürken, şehirler yıkılırken seyirci olmasında bu millet ibretle seyrediyor ve not alıyor."diye söyledi.
 Valinin Ders mahiyetindeki bu sözleri üzerine Büyükelçi Jean Maurice Ripert salonda buz kesti. Valinin bu sözleri salonda bulunan herkesin taktirini toplarken valinin bu çıkışı uzun süre alkışlandı, bence alkışı da hak etti. bu açıklamayı  izleyen Büyükelçi Jean Maurice Ripert bence çok şaşırmıştı çünkü Türkiye de böyle yürekli valilerde varmış diye çok düşünmüştür. Sayın Valinin açıklamalarına katılmamak mümkün değil gerçekten yüreğimiz yanıyor olayları ibretle izliyoruz.Sayın Vali öncelikle yüreğine diline sağlık Vali’nin bu açıklamayı yaparken gözlerinden yaş geldiğini gördüm. 
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49