2004 Seçimlerinden buyana Şanlıurfa Belediye Başkanlığını sürdüren Sayın Ahmet Eşref Fakıbaba tekrar yuvaya döndü.
Fakıbaba 2009 seçimleri öncesi AKP'den ayrılmış ve seçimlere bağımsız aday olarak girmişti. Şanlıurfa halkına yapmış olduğu önemli hizmetler nedeniyle Ak Parti’de Fakıbaba faktörünü göz ardı etmedi ve tekrar yuvaya dönmesini sağladı.
Yapmış olduğu birçok hizmet nedeniyle Şanlıurfa halkı tarafından takdir toplayan Fakıbaba bu hizmetlerle bazı kesimlerinde tepkisini çekmişti. Ancak Fakıbabanın Ak Partiye katılması nedeniyle bazı kesimlerin bu duruma tepki göstereceğini ilerleyen günlerde göreceğiz. Tabi bu sıkıntılar 2009 seçimlerindeki ceket konusunu da aklımıza getirecek. Şuan Fakıbaba 2-0 önde ve önümüzdeki seçimlere Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı olarak girecek olan Ahmet Eşref Fakıbaba böylelikle ilk Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı ünvanını, da kazanmış olacak. Tabi Fakıbabanın Ak Parti’ye geçmesinin altında yatan temel nedenler hakkında birçok varsayım söz konusu olduğu için seçime kadar Şanlıurfa Siyaseti birçok yeni gelişmeye de gebe kalacaktır.
 AK Partinin Fakıbaba’la devam kararı almasının en büyük nedenlerinden biride önümüzdeki seçimlerde Barış ve Demokrasi Partisinin Şanlıurfa, da Belediye Başkanlığını alabilme ön görüsünde olabilir. Çünkü Fakıbaba AK Partiye geçmeseydi mutlaka bir başka partiden aday olacaktı. Buda Şanlıurfa’da oyların bölüneceği ve Belediye Başkanlığının BDP’ ye geçebileceği düşünülmüş olabilir.
Siyaset her gün değişim gösteren bir kavram hiç olmayacak şeyler bile siyaseten gerçekleşebiliyor. Fakıbabanın önümüzdeki dönemde milletvekilliği de söz konusu olabilir. Başka bir varsayımda seçime kadar Fakıbaba’la devam kararı alan AK Partinin seçimlere kısa bir süre kala başka bir belediye başkan adayı çıkarabileceği düşüncesidir. Fakıbaba da konuşmasında AK Partinin üyeliğinin bile kendisi için büyük bir şans olduğunu ve AK Partinin bir neferi olarak çalışmalarına devam edeceğini belirtmiştir. Fakıbaba’nın AK Partiye katılması Şanlıurfa için çok iyi oldu Yarım kalan Projelerin hızla bitirilmesi İktidar nimetlerinden faydalanılması açısından hayırlı oldu düşüncesindeyim Sayın Fakıbaba sürekli ben trenden inmedim beni trenden indirdiler yeniden trene binen Fakıbaba, dan  Şanlıurfa daha büyük hizmetleri bekliyor Başkan Fakababa  ekibi ile gece gündüz demeden Şanlıurfa’yi doğunun Paris’i yaptı ben bir Şanlıurfa’lı olarak Başta Başkan Fakıbaba ve tüm ekibine teşekkür ediyorum Allah yar ve yardımcısı olsun  
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49