Son zamanlarda dikkatinizi çekmiştir.  şehrimizin   caddelerine,    sokaklarına, binalarına, bilbordlarına,  televizyonlarına,  gazetelerine  hasılı kelam  nereye baksanız şehrin her köşesinde hizmet aşığı ! bir adayın resmini görürsünüz.
 Herkes etiket sahibi. İşadamı,eğitimci,çiftçi,doktor,mühendis,imam vb. Hepsi de iktidar partisinden aday.İşin ilginç tarafı sanki  diğer partiler Urfa da seçime girmiyor. Adayların kahir ekseriyeti iktidar partisinden aday adayı olmuş.
 Merakınızı gidermek için hizmet aşığı adaylara soruyoruz.Hepsi bize aynı cevabı veriyor.''Bende herkes gibi adayım.''
Adayları tanımak için birisine soruyorsunuz.Bir bakıyorsun eski tüfek solcu.ne ideolojik nede gönül bağı yönünden alakası yok.
Hatta aday olduğu partinin bir zaman aleyhinde çalışmış.Yakın zamana kadar Şimdi ki Cumhurbaşkanı Eski Başbakan Recep Tayyip ERDOĞAN'A söylemediğini bırakmamış insanlar bakıyorsunuz memleket sevdalısı ! olarak aday adayı olmuş.
Bir diğerine yaklaşıyorsun bakıyorsun eski ülkücü sen ne geziyorsun? O da benim ne eksiğim var.Bende aday adayıyım diyor.
Peki bu aday adayı olan kişiler benim kalabalıkları  arkamdan sürükleyecek projelerim var diyebiliyor mu?
Kalabalıkları  arkasından sürükleyecek birikime sahip mi?
 Tabi sorduğumuz sorulara cevap verecek aday yok. Hiçbir aday çıkıp ta birileri iktidar partisinden beni davet etti. Gel senin yüksek fikirlerine ihtiyacımız var. Gel aday ol diyebiliyor mu?
Tabii ki cevap hayır. Çünkü hiç birisi böyle bir davetle aday olmamıştır. İşin en ilginç tarafı da il nüfusuna göre en fazla aday İstanbul ve Ankara'dan sonra Urfa da.Yaklaşık üç yüz aday var.Fakat  bu kadar adaydan ancak bir kaç tanesi gerçekten hizmet aşkıyla aday olmuşlar.
Çünkü adayların bir çoğu aday oldukları partinin davasında bedel ödemiş insanlar değil.Hepsi belli bir nedenle aday adayı olmuştur.
Bunların bir kısmı, millet benim de aday olduğumu bilsin, gösteriş olsun diye  “desinler “ diye ortaya çıkanlardır.
Geçen gün bu tür aday adaylarından bir tanesi  televizyona çıkmış.İki kelimeyi bir araya getiremiyordu.Komedyen gibi tavırlar içinde milleti kendisine mudhike ediyordu.Kısacası kendini rezil ediyordu.
Bir kısım adaylarda seçilmeyeceklerini bildikleri halde aday adayı olanlardır. Bunlar gelecek ile ilgili beklentiler ve koltuk sevdası nedeniyle aday adayı olurlar.Aday olduktan sonra seçilmezse bile parti onu daha iyi bir makama verir diyerek aday adayı olurlar.Bunların gayesi maalesef hizmet değil  makam hırsıdır.Bu tür insanların fikri ideolojisi  yoktur.Bunlar, her düzenin adamıdır.El etek öpmeyi iyi bilirler. El etek öperek işlerini yürütürler.Tek gayeleri menfaatleridir.
Diğer kısım adaylarda gerçekten hizmet amacı ile ortaya çıkan birikimli,işinin ehli,dürüst  fakat bu kalabalık içinde kendisini anlatmakta zorlanır.Kişiliği oturmuş olduğundan siyasilerin peşinden koşmaz.El etek öpmeyi bilmezler.Siyasilerin onu keşfetmesini bekler.
Fakat  bu insanlar maalesef çoğu zaman Urfa siyasetinin kurtlar vadisinde harcanıp giderler.
Yıllardır Urfa'da siyaset hep böyle sürmüş birçok değerli insan hak ettiği yere gelmeden harcanıp gitmiştir.Ancak bundan sonra durum böyle devam etmemeli.İlimizin yetiştirdiği değerler ayak oyunları ile harcanmamalı. Bu insanların hak ettiği yere gelmesi için çaba göstermeliyiz.Çünkü biz eğer  bazılarının Urfa'da oluşturmuş olduğu  menfaate dayalı suni duvarları yıkmaz isek daha çok ah vah ederiz.
Yukarıda bahsettiğim yakından tanıdığım bazı değerlerden bir kaçını aktaracağım.Urfa'mızın yetiştirdiği önemli değerlerden biri olan İbrahim TORU'dur.İbrahim TORU Ak Partiden Milletvekilliğine aday adayıdır.Şahsen kendisinin adaylığı daha önce düşünmediğini biliyorum.Fakat kendisi gibi bir çok Urfa sevdalısının ısrarlarını kırmayarak aday adayı olmuştur.Bunun en güzel göstergesi de aday adaylığını açıkladığında ona destek olmak GAP kapalı spor salonunu dolduran binlerce insandır.
İbrahim TORU hayat merdivenlerini sıfırdan başlayıp TORU TOYS ve KANALURFA TV gibi Türkiye'ye mal olmuş büyük  markaların oluşmasında büyük pay sahibidir.Kendi bünyesindeki yaklaşık 700 işçi çalıştırmaktadır.Bu işçileri aile olarak düşünürseniz ne kadar kişiye etki ettiğini hesap edebilirsiniz.Bu kadar büyük bir güce ve mal varlığına rağmen mütevaziliğinden hiç bir eksilme olmamıştır.Her zaman güler yüzünden tebessüm eksilmemiştir. Etrafına her zaman pozitif enerji yayan bir özelliği vardır.
Şahsım olarak sayın İbrahim TORU'nun ticarette göstermiş olduğu başarıyı siyasette fazlası ile göstereceğine inanıyorum.
Bana göre bir Urfa'mızın yetiştirmiş olduğu diğer önemli bir değer aday adayı olan eski Şanlıurfa Belediye Başkanı Ahmet Eşref FAKIBABA'dır.
Beni tanıyanlar bilir.Sayın Fakıbaba hakkında Belediye Başkanlığı döneminde en sert eleştiri yazılarını yazdım.Çok ağır eleştiri içeren yazılarım vardı.Merak edenler yazı arşivime bakabilir.
Fakat ben hakperest  bir insanım.Sayın Fakıbaba'nın başkanlığı döneminde çevre ve temizlik konularında göstermiş olduğu başarıyı inkar edemem.Bundan dolayı Urfa'mızın yetiştirmiş olduğu bir değer olarak mecliste Urfa'mızı hakkıyla temsil edeceğine inanıyor ve onun gibi değerlerin mecliste Urfa'mızı temsil etmesini istiyorum.
Sonuç olarak klasikleşmiş bir söz var.''URFALININ TERAZİSİ URFALIYI HAFİF TARTAR '' Bence bu seçim döneminde bu sözü boşa çıkaralım.Bu dönem ilimizden değil milletvekilleri Türkiye'ye mal olacak bakanlar çıkarmalıyız.Bu aday adayları içinde bakanlık yapacak onlarca insan vardır.Yeter ki bizler hakkı sahibine verelim.Vesselam. 
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49