Bir aydan fazladır Urfa'mız seçim havası girmiş durumda.Fakat bu havayı yavaş yavaş özellikle Ak Parti cenahında Büyükşehir Belediyesi aday adaylığı konusunda bulanık bir sis perdesi kaplamaya başladı.Peki bu sis perdesi nereden çıktı ? diye soran olabilir.
Açıklamaya çalışayım.Normal şartlarda devlet memurlarının istifa edip aday adaylığı son baş vuru tarihi 31 Ekim olarak belirtilmişti.Bu tarihe kadar da 9 aday adayı Büyükşehir Belediye başkanlığı için aday adaylığına başvurdu.Seçimin bu 9 aday adayı arasında yapılması bekleniyordu.Fakat bunun böyle olmadığı kısa bir zaman sonra anlaşıldı.Bir kısım cenah tarafından bu başvuran adaylar sanki hiç başvurmamış ve yokmuş gibi yok sayma ve itibarsızlaştırma propagandası yapılmaya başlandı.Bu durum daha da ilerletilerek aday adayı olmayan kişiler üzerinden adaylık tahminleri yapılmaya başlandı.
Bu tahminler önce fısıltı gazetesi aracılığı ile yapılırken daha sonra bu bazı yerel basın aracılığı ile açık açık dillendirilmeye başlandı.Bu iddialar Bakan Faruk ÇELİK,eski Belediye Başkanı A.Eşref FAKIBABA ve Vali Celalettin GÜVENÇ merkezli oluyordu.İşin ilginç tarafı da bu iddiaları en çok dillendiren kişilerin geçen seçimlerden hemen önce ''Ceket meselesini'' pişiren kişilerin olmasıdır.Bu kişiler geçen seçimlerde FAKIBABA'yı seçim döneminde -sözüm ona- destekleyen ve fırsatı buldukları gibi yarı yolda bırakıp saf değiştiren kişiler olmasıdır.
Bu kişilerin bu aday adaylarından hiç kimseyi dikkate almayıp başka isimleri dillendirmeleri Ak Partiyi sevdiklerinden değil.Bunlar Ak Partiyi acaba nasıl zor durumda bırakırız düşüncesinde olan ''Ak Partideki pirincin taşları ''diye adlandırabilecek kişilerdir.
Demokrasinin en önemli özelliği şeffaflıktır.Demokratik ülkelerde her şey halkın karşısında aleni bir şekilde cereyan eder. Bu aday adaylığı sürecinde de yapılması gereken de bu olmalıdır. Kim aday olmak istiyorsa yasal süreçte aday adayı olur.Çıkar halka kendini kendini anlattır.Projelerini anlatır.Kendileri aday almadıklarını açıklamışlarsa da bu kişi Sayın Bakan Faruk ÇELİK'TE olabilir. Belediye Başkanı A.Eşref FAKIBABA'DA, Vali Celalettin GÜVENÇ'TE olabilir.
Eğer halk teveccüh ederse onu seçer.Teveccüh etmezse halk onu seçmez.Yoksa son zamanlarda Urfa kamuoyunda soru işaretlerine neden olan aday adaylığı ile ilgili spekülasyonlar iktidar partisini yıpratan bir konuma gelmektedir.Birileri Ak Parti camiasında bu tartışmalardan yola çıkarak ikinci ''ceket olayı'' çıkarmaya çalışmaktadır.Bu kişiler Ak Partiyi sevdiklerinden dolayı bu iddiaları ortaya atmıyorlar.Bunlar acaba Ak Partiye nereden çelme takarız düşüncesi ile bu iddiaları ortaya atmışlardır.
Sonuç olarak Ak Parti eğer bu aday adaylığı başvurusu yapan kişiler dışında aday gösterirse seçimde ''Kırgınlar ve Kızgınlar ''grubuyla karşılaşacağını ve hiç ümit etmiyor ve istemiyorum.Fakat bir gönüldeş olarak uyarmak istiyorum.Eğer dikkatli bir şekilde aday tercihi yapılmaz ise İkinci bir ''ceket vakıası '' yaşanabileceğini düşünüyorum.Vesselam. 
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49