Yıllardır herkes Urfa'nın sahipsizliğinden dert yanar.Fakat bir türlü ilimizin bu duruma neden düştüğünü tam olarak açıklayamaz.Kimisi Urfa'nın bu duruma düşmesinde siyasetçilerin yeterince çalışmamasına bağlarken.Kimisi de devletin üst kademelerinde Urfalı bürokrat eksikliğine bağlar.
 
Hangi nedene bağlanırsa bağlansın hem Urfa hem Urfalılar çoğu zaman sahipsizlik sendromunu en acı yanlarıyla yaşıyorlar.
 
Buna bir kaç örnek verebiliriz.
 
Geçen yıllarda ilimizde bir genel müdürlük hiç bir neden gösterilmeden bir komşu il'e kaydırıldı.Yerel bazda bir kaç itirazdan başka pek bir tepki gösterilmedi.Konu unutulup gitti.
 
Yine yakın zamanda bir müteşebbis ilimizde özel bir Üniversite kurmaya çalıştı.Çeşitli ayak oyunlarıyla bu müteşebbise yer verilmedi.Bir nevi engel olundu.İlimizde kurulması gereken Üniversite Gaziantep'te kuruldu.Şimdi yaklaşık 5 bin öğrenci kapasiteli olarak Gaziantep'in hem eğitimine hem de ekonomisine önemli bir katkı sağlıyor.
 
Eski Valilik kalktı.Urfa rahat bir nefes alacak diye sevindik.Belki bu yerin yerine altı şehrin trafiğine olumlu katkı sağlayacak bir otopark, üstü de kısmen de olsa yeşil alan olacak diyerek bir beklenti içine girdik.Fakat ortaya estetikten tamamen uzak; şehrin siluetini bozan acube bir meydan çıktı.
 
Eski stat ve kapalı spor salonu yıkıldı.Hala ne yapılacak diye tartışılıyor.Yine beton ağırlıklı bir yapı ortaya çıkacak gibi gözüküyor. Stadın yeri en azından park yapılsa şehrimiz için büyük bir kazanç olurdu.Yaz aylarında zaten betonların arasında kavrulan Urfalı vatandaş en azından bu yeşil alanda serinleme ve nefes alma fırsatı bulurdu.
 
Urfalıların sahipsizliğini başka bir yönüyle aktarmak istiyorum.
 
Geçenlerde açık lise ek sınavları yapıldı.Bu sınavlara mezun olması gerekirken bir iki dersten kalıp mezun olamayan öğrenciler katıldı.Bu sınavlar Urfa'da yapılmadı.Komşu illerden Diyarbakır ve Antep'te yapıldı.Öğrenciler büyük bir masrafa katlanıp bu sınava girmek için bu saydığım illere gittiler.Kimisi de gitmedi.
 
Niye gitmedi diyorum? .Çünkü meslek lisesi kayıt yenilemelerini ben yapıyorum.Bir öğrenci 2 dersten kalmıştı kayıt yenilemek için bilgi almaya gelmişti.Sınavların Urfa'da olmadığını il dışında olduğunu söyleyince maddi yönden imkanının el vermediğini söyleyerek sınavlara girmekten vazgeçti.Böylece bu öğrenci okulunu sırf bu nedenden dolayı 1 dönem uzatmış oldu.
 
Yazık değil mi ? Bu tür sınavlar neden ilimizde yapılmıyor.Neden binlerce insan çevre illerde sınavlara girmek zorunda kalıyor.Neden hiç yoktan maddi ve manevi sıkıntıya girmek zorunda bırakılıyor.
 
Yakında bildiğim kadarıyla MEB görevde yükselme(Müdürlük ve Müdür Yardımcılığı) sınavları başvuruları başlayacak.Büyük bir ihtimalle yine bu sınavlar Urfa dışında çevre illerde yapılacak.2010 yapılan sınavlara bende katılmıştım.Antep'te sınava girmiştim.İl
 
dışında sınava giren için sınava kaygısı bir kenara sınav yerini bulmak başka bir mesele.Bir de maddi külfetini sayarsanız o bambaşka bir acı durum.
 
Şimdi İlgililere soruyorum.
 
Bu sınavlar neden ilimizde yapılmıyor? İlimizde yeterli alt yapımı yok? Yoksa birileri bu sınavların Urfa'da değil de kendi illerinde olması için bastırıp sınava giden Öğretmen ve Öğrencilerin o il için maddi katkı sağladığını düşünüp ilimizde yapılmasına engel mi oluyor ?
 
Urfa'nın alt yapısı sınavlara uygun değildir diyenlere 2006 yılında yapılan sınavları örnek gösterebilirim.2006 yılında MEB görevde yükselme(Müdürlük ve Müdür Yardımcılığı) sınavları ilimizde yapılmış ve hiç bir sıkıntıda yaşanmamıştı.
 
Ey şehrimizin siyasetçileri,bürokratları,sivil toplum temsilcileri ve en önemlisi eğitim sendikaları sizlere sesleniyorum.Bu insanlar neden kendi illerinde sınavlara girmesinler.Neden hiç yoktan büyük sıkıntılarla başka illere sınavlara gitsinler.
 
Özellikle eğitim sendikalarına büyük iş düşüyor.Eğitim sendikacılığı yalnız basının karşısına çıkıp basın açıklaması yapmak değildir.Eğitim sendikacılığı üyelerinin karşılaştığı bu tür bir sorun karşısında üyelerinin hakkını sonuna kadar savunmak ve çözüm üretilmesini sağlamaktır.
 
Sonuç olarak bu yazımı okuyan öğrenci ve Öğretmenlere seslenmek istiyorum.Yukarıda saydığım sınavların ilimizde yapılması için Milletvekillerine ,BİMER(Başbakanlık İletişim Merkezi) ve AKİM(Ak Parti İletişim Merkezi) gibi yerlere dilekçe gönderelim.Unutmayalım hakkımızı aramaz isek yine aynı dramatik durumları yaşamaya devam ederiz. VESSELAM
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49