Öne Çıkanlar Yapılan Çalışmaları Yerinde İnceledi Yeşildirek 14 Yıldır Yıkılmayı Bekliyor Arap Dünyası İşadamları Heyetini Kabul Etti 1 yaralı sergı

Bu haber kez okundu.

Yeşildirek 14 Yıldır Yıkılmayı Bekliyor

14 Yıl önce dönemim Belediye Başkanı şimdiki Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Dr. Ahmet Eşref Fakıbaba tarafından kentsel dönüşüm müjdesi verilen mahallede yeni seçim döneminde bile projede hiç bir çalışmanın yapılmaması vatandaşları isyan ettirdi. Mahalle halkı siyasilerden bıktı, bir çok genel seçim ve yerel secim geçiren ve yeni bir seçim arifesinde olan mahalle halkı verilen kentsel dönüşüm sözlerine artık inanmıyor. Seçim öncesi herkesin gelerek sorunlarla ilgilendiğini belirten Vatandaşlar, “Seçimden önce milletvekilleri belediye başkanları siyasiler hepsi mahalleye geliyor, bize sizin emrinizdeyiz sizin hizmetinizdeyiz diyorlar. seçim bitti mi yüzlerini göremiyoruz,"dediler.

Yaklaşık üç ay önce Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Dr. Ahmet Eşref Fakıbaba girişimleriyle Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi ile TOKİ’nin ortaklaşa gerçekleştirdiği Yeşildirek Kentsel dönüşüm projesi istişare ve ön tanıtım toplantısı yapıldı. GAPTEAM’da düzenlenen istişare ve ön tanıtım toplantısına Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba, Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, AK Parti Şanlıurfa Milletvekilleri Mehmet Ali Cevheri, Mahmut Kaçar, Haliliye Belediye Başkanı Fevzi Demirkol, TOKİ Daire Başkanı Birol Konyalıoğlu, Yeşildirek Mahalle Muhtarı Ali Demir ve mahalle sakinleri katıldı. TOKİ Daire Başkanı Gürol Konyalıoğlu, katılımcılara Yeşildirek projesi hakkında bilgiler verdi. Yeşildirek'teki evlerin ve yapıların fiyat ve değerlendirme çalışması yapılacağı belirtildi. Aradan geçen üç ay içersinde her hangi bir çalışma yapılmaması vatandaşlarını tepkisine neden oldu.

Yeşildirek mahalle sakinleri evlerin yıkık dökük olduğu, hiç bir sosyal alanın ve parkın olmadığı mahalle artık dayanacak güçlerin olmadığının belirten, mahalle sakinleri 14 yıldır sürekli oyalandıklarını ifade ettiler.

14 yılı aşkın süredir bu kararı çıkmasını beklediklerini belirten vatandaşlar. “Evlerimiz kalitesiz betondan olduğu için yıkılma tehlikesi var. Buranın yıkım ihtimali olduğu için yıllardır evlerimize bakım ve masraf yapamıyorduk. Böyle bir protokol imzalanmışsa bunun bir an önce hayata geçirilmesini umuyoruz” şeklinde konuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49