Öne Çıkanlar Yine Halkın İçinde mıllı bırlık ve kardeslık getirildi boks restore

Bu haber kez okundu.

Yaptığı ile Tel Abyad'ta Gönülleri Fetih Etti

Barış Pınarı Harekatı kapsamında terör örgütü PKK/YPG'den temizlenen Tel Abyat'ta bölge sakinleri aradığı huzura kavuştu. TSK, AFAD ve sivil toplum kuruluşları koordinesinde gıda yardımı ve sağlık tarama hizmetleri yapılarak sivil halkın yaraları sarılmaya çalışılıyor.

Geçen hafta Suriye'nin Telabyad kentinin güneyindeki Suluk kasabasında bomba yüklü aracın patlaması sonucu Binbaşı Şevket Tombul, Piyade Teğmen Sinan Bilir ve Uzman Onbaşı Mustafa Alpaklı şehit olmuştu.

Suriyeliler Şehit komutana ağlıyor. Şehit Komutan Suriye de köy köy gezerek yardıma muhtaç insanlara yardım ediyordu. Şehit Binbaşı Şevket Tombul Telabyad’ın El Habura köyünde gözleri görmeyen çocukları tespit edip hastaneye tedavilerini yapmak için hastaneye götürüyordu. Şehit Binbaşı Şevket Tombul Telabyad’ın köylerinde yaşayan engelli vatandaşları tespit ederek onlara tekerlekli sandalye götürmüş ve bizzat kendi elleriyle teslim ederek Suriyeli vatandaşlara gönlünde taht kurmuştu. Şevket Tombul getirdiği engelli sandalye ile vatandaşın ayaklarını bizzat kendi elleriyle tekerlekli sandalyeye binmelerine yardım ediyordu.

Şehit Binbaşı Şevket Tombul Suriye'de köy köy gezerek mağdur ve yardıma muhtaç insanları tespit ederek yardımda bulunuyor. Suriyelerin iyilik babası adını verdikleri Şehit Binbaşı Şevket Tombul Şehit olması Türkiye'de olduğu kadar Suriye'de, de büyük üzüntüye yol açtı.

Suriyeli Ahmet Ahmet Dede," Şehit Komutanımız bir babaydı tüm köyleri gezerek yardıma muhtaç insanları tespit ederek yardım ederdi o bir baba komutandı Şehit olması bizleri çok üzdü Allah rahmet eylesin kanı yerde kalmamalı" diye konuştu

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49