Öne Çıkanlar urfa Başkan Beyazgül sosyal medya erın bakan

Bu haber kez okundu.

Veresiye Defteri Bakkalı Dert Küpü Yaptı

Şanlıurfa'daki bakkallar, müşterilerine kolaylık sağlamak için veresiye usulü alışveriş geleneğini sürdürüyor. Mahalle bakkalları Türk ve Suriyeli müşterilerinin istediği her ürünü nakit ödemeden veresiye defterine yazdırma kolaylığı sağlıyor.

Ekonomik sıkıntı yaşayan vatandaşların tercih ettiği mahalle bakkallarında veresiye defterleri son yıllarda yine büyük rağbet görüyor. Artık eskisi gibi herkese veresiye defteri açmayan bakkallar vatandaşın sıkıştığı noktada veresiye vererek destek olurken, vatandaşın da kendilerine destek olmasını istedi.

Sermeyesi 20 Bin Lira Veresiyesi 50 Bin Lira

Ortalama sermayesi 20 bin lira olmasına rağmen kimi zaman veresiye alacağı 50 bin lirayı bulan bakkal esnafının günün şartlarına uygun gelişmeler ve tahsilat yapamama gibi nedenlerle sıkıntı yaşadığı ifade ediliyor.

Nakit sıkıntısı içine giren ailelerin pazar parası, çocuğun okul harçlığı gibi mahalle sakinlerine veresiyenin dışında zor günlerinde adeta banka hizmeti de veren bakkallar, market ve sayıları her geçen gün artan AVM'lere karşı direniyor. Kiminin dert ortağı, kiminin can yoldaşı olan mahalle bakkalları peşin satış yapamayınca varlığını sürdürebilmek için alacağını tahsil edememe riskine rağmen veresiye defteri tutma alışkanlığını sürdürüyor.

Haliliye ilçesi Bahçelievler Mahallesinde bakkal işleten Ali Gökmen de sıkıntılarının her geçen gün arttığını, büyük market ve AVM'lerin kendilerini olumsuz etkilediğini dile getirdi.

Suriyelilerde Veresiyeye Başladı

Veresiyeyi tahsil edememenin, AVM ve market sayısının artmasının kendilerini sıkıntıya düşürdüğünü anlatan Gökmen "Bakkal dükkanı işletmecisi olarak bazı müşterilerimize veresiye satış yapıyoruz. Benim 60 bin liraya yakın alacağım var. Bakkalımın bütçesi ise 25 bin lira bile değil. Marketten alamayınca bize gelen müşteri veresiye talebini yerine getirmeyince küsüyor. Veresiye alanların bazılarından paramızı alamadığım var" dedi.

Gökmen," Büyük marketlere herkes gidiyor, ama bakkala geldiği zaman borç, bizimkiler yetmemiş gibi şimdi de Suriyeliler başladı. Vermesek olmuyor versekte olmuyor hepsine şaşırmış kalmışız bir kilo için nasıl geri çevireceksin şimdi borç defteri 50-60 Bin lira oldu. parayı da tahsil etmekte zorluyoruz "diye konuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49

banner48