Öne Çıkanlar sanlıurfa urfa Vali Erin urfahaber buyuksehır

Bu haber kez okundu.

Vali Erin’in 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı Mesajı
Türkiye Cumhuriyeti’nin, binlerce yıllık köklü devlet geleneğinden beslendiğini ve birçok kamu teşkilatı ile kurumsal yapının temelinde bu geleneğin bulunduğunu kaydeden Vali Erin, günümüz çağdaş ve özgür basınının da Osmanlı’dan günümüze bırakılan değerli bir miras olduğunu söyledi.
Vali Erin, mesajında şunları ifade etti:
Binlerce yıllık devlet geleneğinden beslenen Türkiye Cumhuriyeti, geçmişiyle onur ve gurur duyan bir milletin, birlik ve beraberlik içerisinde aynı duygu ve düşüncelerle ortak hedeflere yönelmiş olduğu eşine ender rastlanan bir devlettir.
Zamanın şartlarına göre medeniyetin gerektirdiği en yüksek seviyeyi hedefleyen Türk Milleti, Osmanlı İmparatorluğunun son yıllarında hür ve bağımsız basının gerekliliğinden hareketle, basında uygulanan sansürü kaldırarak, insan hakları ve demokrasi yolunda önemli bir adımın atılmasını sağlamıştır.
24 Temmuz 1908’de alınan bu kararla ülkemiz ve milletimiz için yeni bir dönem başlamış, Türkiye Cumhuriyeti ile bu mirasa sahip çıkılarak çağdaş ve modern bir devlette basın özgürlüğü önemsenmeye devam etmiştir.
Demokrasimize, milletimizin birlik ve beraberliğine olan katkısını 15 Temmuz hain darbe girişimi karşısındaki duruşuyla bir kez daha gösteren Türk basını, tüm mecralarıyla gücünü ortaya koymuş, hürriyet ve bağımsızlığımıza olan desteğini göstermiştir.
24 Temmuz 1908’den itibaren sürekli gelişerek, halkın hızlı ve doğru şekilde haber almasını sağlayan, kamu hizmetlerine ve politikalara eleştirileriyle yön veren tüm gazetecilerin ve basın çalışanlarının 24 Temmuz Basın Bayramını tebrik ediyor, görevlerini büyük bir fedakârlık ve özveriyle gerçekleştiren tüm basın mensuplarına sağlık ve başarı dileklerimi iletiyorum.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49

banner48