Öne Çıkanlar Dev Bir Proje İçin Daha Bismillah Dedi sosyal medya Urfada feci kazada ölü sayısı 7ye çıktı ilçeye yeni spor kompleksleri kazandırıyor 1 yaralı

Bu haber kez okundu.

Vali Erin’den Bayram İçin Özel Rica
Vali Erin, mesajında şunları ifade etti:
Manevi dünyamızı güzellik ve ihsanlarıyla saran mübarek günlerden olan bir Kurban Bayramına daha kavuşmanın sevinci içerisindeyiz.
Yaklaşmak, yakınlaşmak anlamına gelen kurban, bir ibadet olarak asırlardan bu yana milletimizin simgesi ve şiarı olmuş, dini hayatımızda önemli bir yer tutmuştur. Kurban, Allah rızasını kazanmak maksadıyla maddi gücü yetenlerin yerine getirdiği bir ibadet olduğu kadar, toplumdaki yardımlaşma, dayanışma, fedakârlıkta bulunma anlayışını yaşatan, başta yakın akrabalar, komşular ve tanıdık tanımadık insanlarla yakınlaşmaya da vesile olan bir vecibedir.
Tüm dünyada etkisi devam eden koronavirüs salgını nedeniyle, sokağa çıkma kısıtlaması çerçevesinde idrak ettiğimiz Ramazan Bayramının ardından, Kurban Bayramı’nı bu ayın başından itibaren hayata geçirilen normalleşme süreci ile özlediğimiz şekilde yaşayacağız. Siz değerli Şanlıurfalı kardeşlerimden özellikle istirham ediyorum ki, bu bayram birbirimize daha yakın olma imkânına rağmen, bayramlaşmak amacıyla bir araya gelinen her alanda salgın tedbirleri olan maske, mesafe ve temizlik kurallarına uymaya devam edelim. Bayram münasebeti ile bir araya geldiğimiz dost ve akrabalarımızı, salgına karşı mücadelede en etkili yöntem olan aşı konusunda ikna etmeye çalışalım. Bayram tatili süresince hastanelerimizde randevusuz aşı imkânımız devam edecektir. Şimdiye kadar ülkemiz genelinde 60 milyon doz, dünya genelinde ise 4 milyarın üzerinde aşı uygulanmış ve salgının etkisini yüzde 90’ın üzerinde kırdığı ispatlanmıştır. Ülkemiz aşılanma ortalaması yüzde 60’ın üzerinde iken, Şanlıurfa’nın yüzde 30 civarında kalmasının, millet olarak bizlere yakışan bir durum olmadığını üzülerek belirtmek istiyorum.
Yine mübarek bayram vesilesi ile başta sağlık teşkilatımız olmak üzere, güvenlik, temizlik, trafik konularında da her türlü tedbiri kamu kuruluşlarımız ve yerel yönetimlerimizle koordinasyon içerisinde almış bulunmaktayız. Kurban kesim yerlerinin dışında kurban kesilmemesi, kesim yerlerinin bir ibadet şuuru ve bilinciyle kullanılması, çevreyi kirletecek davranışlardan kaçınılmasını özellikle rica ediyorum.
Bayram tatili süresince milletimizin can ve mal güvenliğini en üst seviyede tutmak için, tüm karayollarımızda, şehir giriş çıkışlarımızda trafik denetimleri artırılmış olarak devam edecektir. Bayram sevincinin kan ve acıya dönüşmemesi için trafik kurallarına azami hassasiyet gösterilmesi gerektiğini de hatırlatıyorum.
Bu vesile ile başta Şanlıurfalı hemşerilerim olmak üzere, tüm İslam âleminin mübarek Kurban Bayramını tebrik ediyor, bayramın şehrimize ve ülkemize barış, huzur, sağlık ve güzellikler getirmesini Cenab-ı Allah’tan niyaz ediyorum.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49