Öne Çıkanlar urfa sosyal medya Başkan Beyazgül erın sehıt

Bu haber kez okundu.

Vali Erin, Suriyeli Yetim Kız Çocuklarını Sevindirdi
Şanlıurfa Valiliğinin tüm ihtiyaçlarını giderdiği ve İl Müftülüğü tarafından hazırlanarak yaklaşık iki hafta önce yeni yerine taşınan Şefkat Evinde kalan kız çocuklarını ziyaret eden Vali Erin, burada verilen hizmetler hakkında Müftü İhsan Açık ve ev sorumlusu Ahmet Dedecan’dan bilgi aldı. Ziyareti sırasında çocuklara çeşitli hediyeler veren Vali Erin, Türkçe dersi alan çocuklarla da hem Türkçe hem Arapça sohbet etti.
Her türlü hizmetin verildiği Şefkat Evinde yatakhane, yemekhane, çok amaçlı salon ve derslikleri inceleyen Vali Abdullah Erin, Suriye’de yaşanan savaş yüzünden anne babasını kaybeden çocuklara devletin bu şekilde sahip çıktığını, onların topluma uyum sağlayabilecek eğitimleri en kaliteli şekilde aldıklarını görmekten de mutluluk duyduğunu belirtti.
Süleymaniye Mahallesinde beş katlı bir binada kurulan ve yaşları sekiz ile on iki arasındaki kız çocuklarının kaldığı evde şu anda 35 kız çocuğu yatılı barınırken ilerleyen günlerde 100 kişilik kapasitenin tamamının kullanılacağı belirtildi. Şefkat Evinde ayrıca üç Türk, beş Suriyeli bayan eğitmenle birlikte beş de bayan hizmetli çocukların ihtiyaçlarıyla ilgileniyor. Okula da devam eden çocuklar her gün servisle okullarına gidiyor.
Sevgi Evine Ziyaret
Şefkat Evini ziyaret eden Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, daha sonra Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü bünyesinde hizmet veren Sevgi Evlerini de ziyaret etti. İpekyol Mahallesindeki sevgi evinde kalan çocukları da ziyaret eden Vali Erin, sevgi evlerine destek veren tüm kurum ve hayırseverlere teşekkür etti.
Ziyaretleri sırasında Vali Abdullah Erin’e, İl Müftüsü İhsan Açık, İl Emniyet Müdürü Veysel Tipioğlu, İl Jandarma Komutanı Albay Nuri Öztürk ve Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Hasan Bilici eşlik etti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49

banner48