Öne Çıkanlar urfa sanlıurfa sırnek sırrın Başkan Çiftçi

Bu haber kez okundu.

Vali Erin, Suriyeli Kanaat Önderleriyle Toplantı Yaptı

GAPTEM toplantı salonunda gerçekleştirilen toplantıda, Türkiye Cumhuriyetinin İdlib’de başlattığı Bahar Kalkanı Harekâtı, Türkiye’de yaşayan mültecilere Avrupa kapılarının açılması konusu, eğlence ve ticari amaçla kullanılan mekânlarda dikkat edilmesi gereken kurallar, provokasyonlara karşı alınacak tedbirler, sosyal medyada yanlış anlaşılacak konulara karşı hassasiyet gösterilmesi gibi hususlarda katılımcıları bilgilendiren Vali Erin, Türkiye’deki Suriyelilerin kardeşlik iklimini korumaları için tavsiyelerde bulundu.

Vali Erin burada yaptığı konuşmada, “Bin yıldır bu toprakları bize vatan yapan, bayrağımızın özgürce dalgalanması, ezanlarımızın minarelerden gür bir sedayla yükselmesini sağlayan aziz şehitlerimizin hepsini rahmet ve minnetle anıyor, mekânlarının cennet olmasını Cenab-ı Allah’tan niyaz ediyorum. Aynı şekilde yakın zamanda icra ettiğimiz Barış Pınarı ve İdlib operasyonunda şehit olan Mehmetçiklerimizi ve Suriye Milli Ordusu mensuplarını da rahmet, minnet ve şükranla anıyorum.” dedi.

Türkiye Cumhuriyeti’nin, bugün Suriye’yi bu hale getiren zihniyetin beslediği terör örgütü PKK ile kırk yıldır mücadele ettiğini hatırlatan Vali Erin, aslında bu mücadelenin, bu coğrafya üzerinde büyük emelleri olan güçlerle yapıldığını ifade etti.

Bu mücadeleye şu anda sınırlarımızın dışında devam edildiğini dile getiren Vali Erin, Türkiye’nin amacının başta ülkesinin güvenliğini sağlamak olduğunu ve Suriye topraklarında yaşayan mazlum halkın terör örgütlerinin ve rejimin saldırılarından muhafaza etmek olduğunu söyledi.

Türkiye’nin, insanların yerlerinden yurtlarından edilmesine seyirci kalmayacağının altını çizen Vali Erin, “Türkiye güneyden, batıdan, doğudan etrafını saran, terör örgütlerinden oluşturulan kuşağa sessiz kalmayacaktır. Bunun için de gerekli müdahaleleri sonuna kadar yapacaktır. Mücadele edilmesi gereken güçlerle bu millet, geçmişten aldığı ilham ve kahramanlığıyla mücadele edecek yeteneği ve kudreti ortaya koyacak, o güçleri geldikleri yere gönderecektir. Bundan hiç şüpheniz olmasın.” dedi.

Şanlıurfa’da ve Türkiye’nin farklı illerinde on yıla yakındır yaşayan Suriyelilerin, burada nasıl misafir edildiklerini, nasıl insanca muamele gördüklerini hatırlatan Vali Erin, son günlerde yaşanan gelişmelere paralel tahrik ve provokasyonlara kapılmamaları tavsiyesinde bulundu.

Vali Erin’in konuşması, toplantıya katılan Suriyeli kanaat önderlerinin görüş ve düşüncelerini açıklamalarının ardından toplantı sona erdi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49