Öne Çıkanlar urfa sosyal medya Başkan Beyazgül erın bakan

Bu haber kez okundu.

Vali Erin, O Görüntüler İçin Açıklama Yaptı

Koronavirüs tedbirleri kapsamında 31 ilin giriş çıkışları kapatılırken, mevsimlik tarım işçilerinin, çalışmak için gitmeleri gereken şehirlere de izin kâğıdı çıkarmaları gerekiyor. Şanlıurfa’da yaşayan tarım işçileri de izin belgesi çıkarmak için ilçe tarım müdürlükleri önünde kuyruklar oluşturdu. Yaşanan yoğunluk ile beraber sosyal mesafeye dikkat edilmeyerek tepki topladı.

Yaşanan yoğunluğun önüne geçen Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, dün bir açıklamada bulunarak; “tarım, hayvancılık ve arıcılık faaliyetinde bulunanlar, faaliyetlerini ispatlayan belgeler ve Tarım ve Orman İl Müdürlüğü kayıt sistemlerine istinaden oluşturulacak belgeler ile seyahat edebilecekler” dedi.

Ulusalda da yayınlanan görüntüler sonrası Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, dün akşam CNN Türk Televizyonu’nun canlı yayın programına telefonla bağlanarak durum hakkında son bilgileri paylaştı.

SURİYE’DE DE AYNI ÖNLEMLER ALINIYOR”

Suriye’de de aynı önlemler alındığını ifade eden Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin: “Pandemi ile mücadele Şanlıurfa’da değil aynı zamanda yakın zamanda başarı ile gerçekleştirdiğimiz Barış Pınarı Harekatı sonrasında Resulayn ve Telabyad’da da yürütüyoruz ve aynı önlemleri orada da alıyoruz. Kolluk kuvvetlerimiz, sağlık teşkilatlarımız başta olmak üzere hem Urfa’da hem de 300 Bin nüfusa yakın Suriye’nin 2 kentinde de önlemleri alıyoruz” diye konuştu.

“UMREDEN URFA’YA DÖNEN BİNİN ÜZERİNDE URFALI VATANDAŞ VAR”

Vali Abdullah Erin: “Umreci vatandaşlarımız ile ilgili karantina kararı alınmadan daha önce bilim kurulunun tavsiyesi doğrultusunda Şanlıurfa’ya gelen binin üzerinde umreci kardeşlerimizi takibe almıştık ve onların içerisinde pozitif olarak tespit ettiğimiz ve yayılımı engellediğimiz vatandaşlarımız var” ifadelerini kullandı.

“İSTANBUL’DAN ŞANLIURFA’YA GELEN 15 BİN VATANDAŞ VAR”

İstanbul’dan Şanlıurfa’ya gelen 15 Bin vatandaş olduğunu açıklayan Vali Erin: “Yine İstanbul’dan girişlerin serbest olduğu dönemde İstanbul’dan çıkarak Şanlıurfa’ya gelen 15 Bin üzerinde Şanlıurfalı kardeşlerimizi bütün kamu kuruluşların yakın takibi sonrası tespit etmek suresiyle günlük olarak takibe aldık ve takiplerimiz devam ediyor” dedi.

“EN AZ VAKANIN GÖRÜNDÜĞÜ İL ŞANLIURFA”

2 Milyon 73 Bin nüfuslu şehir Şanlıurfa aynı zamanda da 400 Bin Suriyeli kardeşimiz var Barış Pınarı Harekatı bölgesinde de 300 Bin vatandaşımız var. Bu etkili takip ve tedbirler sonucunda nüfusa oranla en az pozitif vakanın olduğu şehirde Şanlıurfa yani en az vakaların olduğu il arasında yer alıyor Urfa.

“MEVSİMLİK İŞÇİ OLARAK BAŞKA İLE GİDENLER 80 BİN KİŞİ”

Mevsimlik işçi olarak başka ile gidenler 80 Bin kişi olduğunu canlı yayında açıklayan Vali Erin: “Mevsimlik işçiler konusu sizlerinde yakın bildiği üzere Türkiye’nin bu alan üzerindeki ihtiyacının %50’sini Şanlıurfa karşılıyor ve yine 80 Bine yakın Şanlıurfalı vatandaşlarımız bu mevsimde Türkiye’ninbirçok şehrine mevsimlik işçilik yapmak üzere hareket ediyorlar. 80 Bin kişi ailesiyle başka ile birlikte gittiğinde ortalama 350 Bin Urfalı vatandaşlar başka ile gidiyor” dedi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49

banner48