Öne Çıkanlar sosyal medya Yeşildirek 14 Yıldır Yıkılmayı Bekliyor sergı Yapılan Çalışmaları Yerinde İnceledi 1 yaralı

Bu haber kez okundu.

Vali Erin, Engellilere Yönelik Düzenlemelere Dikkat Çekti

Türkiye’de engelli bireylerin de toplumun vazgeçilmez bir parçası olduğu anlayışının, son 15-20 yılda yapılan yasal düzenlemelerle artık iyice yerleştiğini belirten Vali Erin, mesajında şunları dile getirdi:

Engelli olmak, bireyin hiçbir şekilde tasarrufu altında olmayan, tamamen iradesi dışında gerçekleşen fiziksel veya zihinsel bir kusurdan başka bir şey değildir. Doğuştan ya da hayatın bir safhasında ortaya çıkan hastalık veya kaza sonrası her birey, engelli yaşamla tanışma riski ile karşı karşıyadır.

Yakın zamana kadar toplumumuzdaki engelli kardeşlerimizin yaşadığı maddi manevi sıkıntılara, hepimiz yakından şahit olmuşuzdur. Ancak devletimizin bu konudaki politikaları ve engellilere bakış açısı, yapılan düzenlemeler ve kamuoyunda her geçen gün artan bilinçlenme sayesinde, bir çok sıkıntı artık ortadan kalkmış bulunmaktadır.

Engelli kardeşlerimizin sabır ve azimleriyle birleşen düzenlemeler, mimari yapıların onlara uygun yapılmasından, ilaç kutularının görme engellilerin okuyabileceği şekilde düzenlenmesine kadar birçok yenilikle hayatı kolaylaştırmıştır. Özel eğitim ve rehabilitasyon imkânının her yaştan engellimize devlet tarafından verilebilir hale gelmesi, engelli vatandaşlarımızın ve onlara bakmak zorunda olanların ekonomik olarak desteklenmesi, sağlık kurumları başta olmak üzere tüm kamu kuruluşlarında kendilerine öncelik tanınması, yerel yönetimlerimizin destekleri gibi bir çok yenilikle engelli kardeşlerimiz dünyadaki bir çok gelişmiş ülkedekinden daha iyi yaşam standartlarına kavuşmuştur.

Engelli kardeşlerimiz ve onların yakınları, sadece senenin belirli günlerinde hatırlanmadıklarını, devletimizin tüm kurumlarıyla her zaman onların yanlarında ve destekçileri olduklarına yaşayarak şahit olmaktadırlar.

Toplumun engelliye bakış açısı, o toplumun ve devletin aynasıdır diyerek, engelli kardeşlerimizin önündeki engelleri kaldırmaktan, başta sosyal hayat olmak üzere eğitim ve iş hayatında sonuna kadar birlikte olma düşüncesini pratiğe geçirmekten bir an olsun vazgeçmemeliyiz.

Bu anlamlı haftanın; toplumsal sorumluluğu, hassasiyeti ve şuuru artırması temennisiyle tüm engelli vatandaşlarımızın huzurlu ve sağlıklı bir hayat sürmelerini diliyorum.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49