Öne Çıkanlar urfa sosyal medya Başkan Beyazgül erın sehıt

Bu haber kez okundu.

Vali Abdullah Erin, Tarım ve Hayvancılığın Önemine Dikkat Çekti
Yüzden fazla firma ile 350 kadar sektör temsilcisinin katıldığı Şanlıurfa 8. Gıda Tarım ve Hayvancılık Fuarı, Karaköprü ilçesindeki Şanlıurfa Fuar Merkezinde açıldı.
Açılış törenine, Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, Büyükşehir Belediye Başkanvekili Ahmet Kaytan, Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Halil Peltek, Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Kaya, Ziraat Mühendisleri Odası Başkanı Abdullah Melik ile sektör temsilcileri katıldı.
Açılış töreninde bir konuşma yapan Vali Abdullah Erin, buğdayın ilk kez yetiştiği ve kültüre alındığı Şanlıurfa’nın büyük bir tarımsal potansiyele sahip olmanın yanında hayvancılık açısından da stratejik öneme sahip olduğunu söyledi.
2019 yılıyla birlikte tarımın, toprağın ve hayvancılığın öneminin bir kez daha anlaşıldığını kaydeden Vali Erin, “Gıda ve tarım sektörünün sadece tarladan ve çiftçiden ibaret olmadığını artık hepimiz biliyoruz. Pandemi süreciyle birlikte gıda, yiyecek, içecek ve insanın hayatını idame ettirmesi için gerekli olan tarımsal ve hayvansal üretimin ne kadar önemli olduğunu bir kez daha anladık. Şanlıurfa, dünyada ilk kez tarımın yapıldığı, buğdayın toprakla buluşması ve kültüre alınması M.Ö. 10 binlere dayanıyor. Biz o tarihi insanlık için bir devrim olarak kabul ediyoruz. Dolaysıyla toprak ve tarım, hayvancılıkla birlikte düşündüğümüzde insanlık tarihinin her döneminde üzerinde büyük kavgaların, savaşların, mücadelelerin yürütüldüğünü, çevresel etkiler nedeniyle üretimdeki değişikliklerin insanlığı büyük krizlere, coğrafi, siyasi ve ekonomik krizlere sevk ettiğini biliyoruz. 2019 yılı bu gerçeği bize bir kez daha hatırlatmış oldu. Toprağın, tarımın, koyunun, sığırın, keçinin ve üretilen ürünlerin aslında ne kadar büyük bir kıymet olduğunu önümüze koymuş oldu. Küresel çapta meydana gelen bu değişimler, tarımın ve gıdanın sadece toprak ve üründen ibaret olmadığını, birbiriyle ilgili değerler zinciri oluşturduğunu bir kez daha anlamış olduk.” diyerek, tarımın sağlık, gıda güvenliği, lojistik, finans gibi birçok sektörü etkilediğine dikkat çekti.
Tarımsal üretimin tarladan başlayarak tüketicinin sofrasına ulaşana kadar birçok ekonomik aşamadan geçtiğini ve bu aşamaların başındaki üreticilerin çoğu zaman zarar ettiğini bildiklerini kaydeden Vali Erin, bu sorunun çözülmesi için yerelden başlayarak kalıcı politikalar üretilmesinin gerektiğini ifade etti.
Türkiye’nin, 2023 vizyonunda tarımsal üretimin 150 milyar, tarımsal ihracatın da 40 milyar dolara çıkarılması hedefinin olduğunu ve bunun gerçekleştirilebilir bir hedef olduğunu dile getiren Vali Erin, “Sahip olduğumuz topraklar, iklim ve insan faktörüyle bu hedeflere ulaşmanın çok zor olmadığını söylemek isterim.” dedi.
Şanlıurfa’da tarım ve hayvancılığın gelişmesi için tarıma dayalı sanayi yatırımlarının büyük önem taşıdığını, bunun gerçekleşmesi için de devletin büyük maddi destekler sağladığını hatırlatan Vali Erin, Şanlıurfa OSB ve Besi Organize Sanayi Bölgesi hakkında bilgiler verdi.
Törenin ardından katılımcılarla birlikte fuarın açılışını gerçekleştiren Vali Erin, stantları ziyaret ederek firmalara hayırlı olması dileklerini iletti. Vali Erin, sektörle ilgili tüm Şanlıurfalıları 5 Aralık’a kadar açık olacak fuarı ziyaret etmeye davet etti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49

banner48