Öne Çıkanlar urfa urfahaber Şanlıurfada Yağmur Bereketi ümgeneral Koç Şanlıurfada tesisi

Bu haber kez okundu.

UZMAN EKİPLER SULETEPE GÖLETİ MESİRE ALANINDA KURUYAN AĞALARIN NEDENİNİ İNCELEDİ
Ağaçların kuruması ve çürümesi ile ilgili mesire alanında incelemelerde bulunan ekipler, Ağaçların neden kuruduğunu ve önlemlerin nasıl alınması gerektiğini araştırdı.
Uzmanlardan oluşan ekip, toprak ve ağaçlardan numune alarak, ağaçların kuruma nedenini detaylı bir şekilde araştırma çalışmalarına başladı.
Alanda geniş kapsamlı incelemelerde bulunan ekipler, kuruyan ve çürüyen ağaçların hangi nedenlerden dolayı zarar gördüğünü rapor edip, araştıracak.
Geçtiğimiz yıl, Sulutepe Göleti mesire alanında bit zararıyla çürüdüğü ileri sürülen ve kesilen yaklaşık 70 ağaç yerine geçtiğimiz günlerde Viranşehir Belediyesi tarafından uzun ömürlü 70 elder çam ağacı dikilmişti.
Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Viranşehir Belediye Başkanı Salih Ekinci, Yeşil alanların korumasına yönelik ellerinden gelen çabayı sarf ettiklerini belirtti.
Kuruyan ve çürüyen ağaçların yerine 70 elder çağ ağacı diktiklerini hatırlatan Başkan Ekinci, ağaç kuruma ve çürüme nedenini bulmak en az ağaç dikme kadar önemli olduğunu söyledi.
Başkan Ekinci, ekiplerin alanda yaptığı geniş kapsamlı çalışmalarının ardından ağaçların neden kuruduğu ve çürüdüğünün ortaya çıkacağını kaydetti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49