Öne Çıkanlar sosyal medya sergı Yeşildirek 14 Yıldır Yıkılmayı Bekliyor 1 yaralı Yapılan Çalışmaları Yerinde İnceledi

Bu haber kez okundu.

Ursu hastanesi sonunda açılıyor

Şanlıurfa’da zamanın da iyi bir sağlık hizmeti veren ve bölgenin en kapsamlı hastanesi olan Özel Ursu Hastanesi’nin 2016’dan beridir SGK ile olan anlaşması dondurulmuştu. Kapatılmasının ardından korona virüs salgınına karşı devlet tarafından kiralanarak hizmete açılacağı öğrenildi.

Şanlıurfa’nın Haliliye İlçesine bağlı Paşa bağı ŞUTİM yakınlarında bulunan Özel Ursu Hastanesi'nin 2016 yılın da SGK ile olan anlaşması dondurulmuştu. Bölgenin en donanımlı Hastanesi olma özeliğine sahip Ursu’da Özelikle kalp damar, genel, göğüs ve ortopedi cerrahi bölümlerinde büyük bir başarı kaydediliyordu.

2016 yılından bu yana Şanlıurfa’da sağlık hizmetini kesen Ursu Hastanesi’nin yokluğu da bir hayli belliyken vatandaşlar tekrardan açılması için birçok kez sosyal medya da paylaşımlarda bulunmuştu.

Alınan bilgilere göre hastanenin hükümet tarafından kiralanarak içindeki makinelerle ve teçhizatla birlikte koronavirüs hastaları için kullanılacağı öğrenildi. Virüse karşı hastanelerin yetersiz kaldığı öğrenilirken Sağlık Bakanlığı tarafından verilen talimatla birlikte Şanlıurfa Valiliği ve Şanlıurfa İl Sağlık Müdürlüğünün harekete geçtiği öğrenildi. Sağlık Bakanlığı ekipleri, Şanlıurfa Valiliği ve Sağlık İl Müdürlüğü tarafından hastane binasında incelemeler yapıldığı koranavirüs nedeniyle hastanenin tekrardan kısa bir süre içinde faaliyete geçeceği öğrenilmişti.

Şanlıurfa İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. M. Emre Erkuş sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda; Şanlıurfa'ya Hayırlı Olsun, Pandemiye yönelik Kış dönemine hazırlıklarımız devam ediyor,URSU Hastanesinin Kiralama işlemleri sonrası temizlemeden olmazdı. Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül ve İtfaiye Daire Başkanına teşekkür ederiz’’ dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49