Öne Çıkanlar urfa sanlıurfa sırnek sosyal medya sırrın

Bu haber kez okundu.

Urfa’nın Milli İçeciği
Şanlıurfa’da hava sıcaklıklarının 40 derecenin üzerinde seyretmesi ve Ramazan ayının gelmesi meyan balı satıcılarının tezgahlarında kuyruk oluşmasına neden oldu.
Şanlıurfalıların ezeli içeceği olan meyan balı, bu Ramazan’da da büyük ilgi gördü. Özellikle iftar saatine yakın saatlerde meyan balı tezgahları önünde meyan balı almak için sıraya giren vatandaşlar dikkat çekiyor. Kent merkezinde bir çok ayrı noktada meyan balı satılmasına rağmen, bazı satıcılar nam salmış ve ne kadar uzakta olursa olsun müşterileri gelip ondan meyan balı alıyorlar. İftarların vazgeçilmez içeceği olan meyan balı, Şanlıurfalılar tarafından ilgi görürken, şehir dışından gelenler tarafından da büyük ilgi gördü. İftar saatlerine yakın saatlerde yoğunlukları artan meyan balı satıcısı “ Gün içerisinde de satışlarımız devam ediyor ancak iftar saatine yakın saatlerde satışlarımız artıyor ve kuyruklar oluşuyor. Meyan balı Urfalıların olmazsa olmaz içeceği, bu yüzden talep çok. Bunun üzerine biz de hazırlıklarımızı erken saatlerde yapıyor ve meyan balının herkese yetmesi için elimizden geldiğince çok üretmeye çalışıyoruz.” Şeklinde konuştu. Meyan balı iftarlarda en çok tüketilen içecek ama uzmanlar meyan balının düzenli tüketilmemesi sonucu çeşitli hastalıklara yol açabileceğini söylüyor. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49