Öne Çıkanlar Yine Halkın İçinde mıllı bırlık ve kardeslık eyyübiye getirildi boks

Bu haber kez okundu.

Urfalı Kadınlar Bir İlki Gerçekleştirdi

Şanlıurfa'da Turizmi Geliştirme Derneği tarafından "Leğeni al gel" sloganıyla organize edilen etkinlik kapsamında, Kent Müzesi Kompleksinin bahçesinde bir araya gelen 400 kadın, yöresel müzikler eşliğinde aynı anda çiğköfte yoğurdu. Şanlıurfalı kadınlar bu etkinlikle aynı zamanda Dünya Kadınlar Rekorlarına da girmiş oldu.

Yoğun katılımdan dolayı 400 kadınla gerçekleştirildi. Yere serilmiş olan halılar üzerinde yanlarında getirdikleri çiğ köfte leğenlerinde kendilerine verilen malzeme ile çiğ köftelerini yoğuran Şanlıurfalı kadınlar, kentin önemli lezzetlerinden olan çiğ köfte ile isimlerini rekorlar arasına yazdırmış oldu. kadınlar, aynı zamanda bu etkinlikle Dünya Kadınlar Rekorlarına da girmiş oldu. Her yaştan kadının katıldığı etkinlik renkli görüntülere sahne oldu. Yaklaşık 15 dakika süren etkinlikte kadınların yoğurduğu çiğ köfteler, protokol üyeleri ve çevredeki vatandaşlara ikram edildi.

Şanlıurfa Turizmi Geliştirme Derneği Başkan Yardımcısı Rahime Yaşar, "Çiğköfte denilince akla ilk yer Şanlıurfa geliyor. Bugün bizim yöreye has etli çiğköfte yoğurma yarışmasını düzenledik. Bu proje ile 3 hedefe ulaşma amacındayız. Orijinal çiğköfteye dikkati çekmek, geleneksel mutfağımızı ön plana çıkarmak ve hareketli geçen turizm sezonumuzun süresini daha da uzatmayı amaçlıyoruz. Dünya kadınlar rekoruna, bugün 400 kadınla beraber aynı anda çiğ köfte yoğurarak gireceğiz inşallah. Biliyorsunuz çiğköfte, Şanlıurfa'nın tescilli damak tadıdır. İnşallah bu etkinlikle hedeflerimize ulaşacağız. Bu ilk etkinliğimiz, inşallah bir sonraki Guinness Rekorlar Kitabı olacak, bunun çalışmalarına başlayacağız."dedi.

400 kadın terleyerek hazırladığı çiğköfteler kısa sürede kapışılırken, Dünya Kadın Rekorları ise ilk kez kırıldı. Gerçekleşen rekor denemesi Prof. Dr. Orhan Kural başkanlığındaki, Rekor Tescil ve Hakem Heyeti'nce tescil edildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49