Öne Çıkanlar sosyal medya Şanlıurfaspor Nazili Belediyespor polis 1 Ölü Suriyelilerin Girişimciliğe Teşviki İçin Düğmeye Basıyor

Bu haber kez okundu.

Urfalı genç ülkenin gündemine oturdu

ATV'de ekranlarında yayınlanan Kim Milyoner Olmak İster'de yarışan Urfalı Hikmet Karakurt, yarışma da gösterdiği performansla Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Kasapoğlu'nu bile etkiledi. 22 yaşındaki Şanlıurfalı Hikmet Karakurt annesiyle birlikte yarışmaya katıldı. Sakarya Üniversitesi'nde Elektrik-Elektronik bölümünde okuyan Karakurt, ailesiyle beraber mevsimlik işçi olarak Ankara Polatlı'da çalışırken, yarışmaya kabul edildiğini öğrendi. Yarışmanını başından itibaren başarılı bir performans sağlayan Karakurt 125. soruya kadar gelerek soruyu doğru cevapladı. Programının süresinin dolmasıyla 250 binlik soruyu yanıtlayamayan Urfalı genç haftaya kaldığı yerden devam edecek. Karakurt 250 binlik soruyu da doğru yanıtlarsa 1 milyon için yarışacak. Karakurt kazandığı parayı kardeşlerinin eğitimi için harcayacağını ifade etti. SOSYAL MEDYA DA GÜNDEM Yarışma daki tavırları ve bilgisiyle sosyal medya da gündeme oturan Hikmet Karakurt'a tebrik paylaşımları yağdı. Azmi ve bilgisi ile herkesi duygulandıran Karakurt'un tüm gençlere örnek olacağı ifade edildi. BAKAN VE MİLLETVEKİLLERİNDEN ALKIŞ Urfalı genç bakan ve Urfalı vekillerin de dikkatini çekti. Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Kasapoğlu, Karakurt ile ilgili bir paylaşımda bulunarak; "Bravo Hikmet. Azim, sebat ve tevazu. Senin gibi gençler oldukça umudumuz baki kalacak" dedi. Şanlıurfa Milletvekili Ahmet Eşref Fakıbaba ise; "Tebrikler Hikmet. Azmin, güler yüzün, samimi açıklamaların ile gönüllere dokundun. Senin gibi gençler oldukça umudumuz baki kalacak" ifadelerine yer verdi. Vekil Halil Özcan; "Şanlı Şehrimiz Urfa’mızın civan delikanlısı Hikmet, bugün doğup büyüdüğü kadim şehrimizin tüm güzelliklerini Türkiye’ye gösterdi. Samimiyetiyle, mütevazı duruşuyla ve tabiki bilgeliğiyle yurdum insanının gönlünü feth etti. Şimdi rekor zamanı Hikmet" sözlerine yer verdi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49