Öne Çıkanlar Yapılan Çalışmaları Yerinde İnceledi Yeşildirek 14 Yıldır Yıkılmayı Bekliyor Arap Dünyası İşadamları Heyetini Kabul Etti 1 yaralı sergı

Bu haber kez okundu.

Urfalı çiftçileri kuraklık endişesi sardı!
Şanlıurfa’da son yılların en yoğun kar yağışının bu yıl Ocak ve Mart ayında gerçekleşmesine rağmen Şanlıurfa’da. Güneydoğu'nun tahıl ambarı Türkiye'deki mercimeğin yüzde 36'sı, buğdayın yüzde 10'u, arpanın ise yüzde 11'i üretildiği Kentte çiftçileri kuraklık korkusu sardı.
Bölgede yoğunlukla yetiştirilen buğday, arpa ve mercimek gibi ürünlerin Ekim - Kasım aylarındaki ekiminin ardından bu yıl Ocak ve Mart ayında gerçekleşmesine kar yağışına rağmen Özellkle ilk bahar ayında neredeyse hiç yağışın düşmediği belirtildi. Bu nedenle imkanı olan çiftçiler ekili tarlalarını şimdiden sulamaya başlarken, kuru tarım yapan çiftçiler ise Kuraklık endişesi taşımaya başladı.
Bahar yağışlarının da ihtiyaç düzeyinde gerçekleşmemesi halinde yaşanması muhtemel kuraklık sıkıntısı çiftçileri kara kara düşündürüyor.
ELEKTRİK KESİTNİLERİ EKİNLERİ KURUTTU
Elektrik ile sulama yapan Çiftçiler, “Harran ovasında mahsuller elektrik yüzünden kurutuluyor, dünya gıda sıkıntısı ile yanıp kavrulurken, Türkiye’nin en verimli toprakları elektrik kesintileri nedeniyle bu hale getiriliyor”diye tepkilerini dile getirdiler.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49